Poznat je datum izlaska novog Batmana: Koga ćemo vidjeti u ulozi superheroja?
Poznat je datum izlaska novog Batmana: Koga ćemo vidjeti u ulozi superheroja?

Poznat je datum izlaska novog Batmana: Koga
ćemo vidjeti u ulozi superheroja?

Kao jedno od najvećih filmskih događanja prošle godine, bez sumnje možemo istaknuti novi film o Batmanu. Otkad je Robert Pattinson najavljen kao glavni glumac koji će utjeloviti slavnog lika iz stripa, a Matt Reeves kao redatelj filma – uzbuđenje je samo raslo. Kulminiralo je premijerom koja je opravdala gotovo sva očekivanja obožavatelja i kritičara.

The Batman je mračniji i drugačiji od bilo koje filmskog prethodnika dosad, a osim psihologije Brucea Waynea i estetike filma, mnoge je oduševila i glumačka kemija Roberta Pattinsona i Zoe Kravitz.

the batman

The Batman Part II

Zaključak koji je većina ponijela nakon filma je da Pattinson i Reeves imaju još dosta prostora za razvoj priče. Na sreću gledatelja i svih koje je premijera ostavila bez teksta; potvrđen je datum izlaska novog filma o Batmanu. Studio Warner Bros. najavio je da će film The Batman Part II u kina stići 3. listopada 2025. godine. Dodatne informacije, uključujući i sinopsis zapleta, za sada ostaju tajne. 

Ova vijest zapravo nas nije iznenadila s obzirom na uspjeh filma i činjenicu da je dosad zaradio preko 750 milijuna dolara u međunarodnom box officeu, postao je jedan od najbolje ocijenjenih DC-jevih filmova u povijesti i smatra se ključnom filmskom premijerom otkad je počela pandemija.

The Batman

Povratak ulozi superheroja

Iz produkcijskog studija nisu potvrdili ni koji će se članovi glumačke postave, no poznato je kako se Pattinsona vraća ulozi superheroja.

Prisjetimo se, Reevesov The Batman smješten je u drugu godinu Wayneovog života u alter-egu Batmana, ali građani Gothama još uvijek mu ne vjeruju. Uskoro se mora suočiti sa zloglasnim Riddlerom (Paul Dano), serijskim ubojicom koji ima svoju viziju Gothama.

Zanimljiv, osim Pattisona u ulozi Batmana uskoro ćemo ponovno imati priliku vidjeti i Bena Afflecka, koji će ju reprizirati u novom filmu o Aquamanu.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori