Prva epizoda serije The Idol prikazana je u Cannesu – i nitko nije oduševljen
Prva epizoda serije The Idol prikazana je u Cannesu – i nitko nije oduševljen

Prva epizoda serije The Idol prikazana je u
Cannesu – i nitko nije oduševljen

O malo kojoj seriji se u posljednje vrijeme piše kao što se piše (i čita) o seriji The Idol. Nastala je pod produkcijskom palicom Reze Fahima i Sama Levinsona te Abela Tesfayea, poznatijeg pod scenskim imenom The Weeknd, koji je ujedno i kreator serije.

Također, upravo je njemu povjerena glavna muška uloga, dok mu je za glumačku partnericu odabrana Lily-Rose Depp. Privlačnost nove serije zasigurno leži upravo u podatku kao je za protagonisticu odabrana kćer Johnnya Deepa te kako ćemo proslavljenog glazbenika ovoga puta vidjeti u glumačkoj ulozi.

Kada zvijezde dotaknu dno

Radnja je usredotočena na posrnulu pop zvijezdu Jocelyn, koja će u želji da se vrati na staze slave pomoć potražiti u suvremenom kultu kojim predsjeda samoprozvani guru Tedros. Ubrzo s njim ulazi u ljubavnu vezu, a razvoj njihovog odnosa moći ćemo pratiti kroz šest epizoda prve sezone.

Scenarij serije The Idol istražuje komplicirani odnos između vođe kulta i pop zvijezde u usponu, a svakako je zanimljiv podatak i kako je njezino snimanje obilježeno kompliciranim odnosom kreatora The Weeknda i redateljice Amy Seimetz. Njihove kreativne razlike privremeno su prekinule produkciju serije, no one je ipak ugledao male ekrane, ali i velike ekrane.

 

the idol

Redaju se niske ocjene

Naime, The Idol je prva serija u povijesti koja je premijeru imala upravo na velikom platnu, točnije na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu, gdje je prikazana izvan službene konkurencije.

No premijera je rezultirala neočekivanim raspletom, barem za glavne aktere serije. Okupljeni kritičari seriju su u startu prozvali jednim od najgorih naslova godine, a o tome svjedoči i izuzetno niska ocjena na stranici Rotten Tomatoes. Što se to desilo pa je The Idol postao jedna od najniže ocijenjenih TV serija u 25 godina dugoj povijesti cijenjene kritičarske platforme?

the idol

Sex doesn’t sell

Skandalozan i eksplicitan sadržaj najavljeni su kao mamac koji mi mogao privući različite gledatelje – jedne koji će u njemu uživati i druge koji će se sablažnjavati. Krilatica “sex sells” i u ovom je slučaju bila nit vodilja, no prvi dojmovi otkrivaju kako ni to nije bilo dovoljno. A po svemu sudeći kriv je – showbusiness. Uplitanje pojedinaca koji nemaju dovoljan glumački kredibilitet stvorilo je kontraefekt te rezultiralo uratkom kojem nedostaju dubina i suptilnost. 

Budući da je u ovaj projekt uključen i Sam Levinson, kreator megapopularne serije Euphoria, brojni su strani mediji pri najavi serije The Idol naveli kako očekuju da će upravo ona biti njezina svojevrsna nasljednica. Kako se stvari čine, njihova razmišljanja su ipak bila preoptimistična. Ni uvodne kontroverze, izgleda, nisu pomogle pa se čini da ni dobri, stari marketinški postulat any publicity is good publicity više nije djelotvoran.

Sami ćemo se u kvalitetu serije The Idol moći uvjeriti od 5. lipnja kada je njezina premijera zakazana na HBO Max streaming platformi, dok će prva epizoda biti prikazana istog dana na HBO kanalu u 20 sati.

Foto: HBO

Učitati još
Zatvori