2020. donijela nam je sasvim drugačiji koncept predstava u cool Novom kazalištu

2020. donijela nam je sasvim drugačiji koncept predstava u cool Novom kazalištu

Pandemija nam je potpuno redefinirala svakodnevicu, a uobičajene aktivnosti postale su nam svojevrstan ‘rizik.’ Istovremeno je dokazala koliko tehnologija može pripomoći baš svakoj industriji. U jeku karantene buknule su online predstave, a sad nam je stiglo i prvo online kazalište – Novo kazalište.

Kazalište Planet Art pokreće projekt koji nam donosi online uživo prijenose kazališnih predstava na potpuno nov način.

Drugačiji prijenos predstava za bolji doživljaj

Online kazalište uživo i dalje zadržava one značajke po kojima je kazalište jedinstveno tj. prisustvovanje umjetničkom doživljaju koji se odvija uživo s razlikom što sada predstave možete gledati iz svojeg dnevnog boravka.

U pitanju je neobičan spoj kazališta i novih medija. Za razliku od prijenosa za vrijeme karantene, Novo kazalište predstave će nam donositi uživo s pet kamera zbog čega bi dinamika i iskustvo gledanja predstave trebalo biti jednako uzbudljivo.

Online kazalište uživo trebalo bi omogućiti uživanje u predstavama svima onima koji se zbog korone ne usuđuju ići na mjesta masovnog okupljanja, onima koji zbog ograničenog broja mjesta ne mogu doći do ulaznica, ali i onima koji se i inače teže kreću kao i svima diljem Hrvatske i svijeta.

Predstave koje planiramo pogledati

Online predstave uživo održavat će se svake nedjelje u 20h, počevši od 25. listopada, a raspored izvođenja i cijene ulaznice možete pogledati na službenoj stranici.

U isto vrijeme predstave je moguće gledati i uživo u samoj kazališnoj dvorani u Kazalištu Mala scena, Medvešćak 2, odakle se predstave prenose.

U prvom izdanju Online kazališta uživo naći će se tri komedije koje su se do sada potvrdile iznimno velikim brojem izvedbi uživo i nalaze se među najizvođenijim komedijama u Hrvatskoj u posljednjih dvadesetak godina.

Predstava ‘Velika zvjerka’ jedna je od najizvođenijih predstava u Hrvatskoj u posljednjih 15 godina. S njom će 25.10. započeti Novo kazalište, a tom će se prigodom obilježiti i njezina 200. izvedba. Komedija govori o životima trojice ‘poslovnjaka’ koji se nadaju da će sklopiti posao karijere kojim će riješiti sve svoje životne probleme. Koliko idu zajedno biznis i iskrenost pogledajte u urnebesnoj predstavi redateljice Slavice Knežević u kojoj glavne uloge igraju Slavko Juraga, Marko Torjanac i Luka Dragić.

Predstava ‘Tko je ovdje lud?‘ koja nas vodi kroz šest isprepletenih crnih komedija. Štićenici klinike ‘Eden’ preispituju granicu normalnoga u svijetu koji i sam više sliči na kliniku. Online izvedbom obilježit će se 100. izvedba ove komedije koju režira Marko Torjanac, a u kojoj igraju Natalija Đorđević i Marko Torjanac.

Predstava ‘Ritina škola‘ jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, a u produkciji Planet Arta prilagođena je našoj publici i sada se, nakon nekoliko godina pauze, na zahtjeve gledatelja vraća na scenu. Govori o britkoj frizerki koja upisuje tečaj književnosti na kojemu upoznaje profesora s kojim se upušta u neobičnu književno životnu pustolovinu. Prvom online izvedbom 8. 11. obilježit će se 150. izvedba ‘Ritine škole’, a u ulogu šarmantne Rite od Nataše Janjić Medančić preuzima Vanda Winter. Predstavu je režirao Marko Torjanac koji i igra šarmantnog i rezigniranog profesora Pravdana.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori