Pogledajte sjajan program ovogodišnjeg KRADU festivala koji uključuje i masterclass poznate glumice
Pogledajte sjajan program ovogodišnjeg KRADU festivala koji uključuje i masterclass poznate glumice

Pogledajte sjajan program ovogodišnjeg KRADU festivala koji uključuje i masterclass poznate glumice

Kazališna revija Akademije dramske umjetnosti (KRADU) bijenalna je revija kazališnog stvaralaštva studenata Akademije. Prvotno je nastala iz potrebe da studenti izvedbenih umjetnosti predstave svoje umjetničko djelovanje široj javnosti, a kroz godine je prerasla u kazališni festival prepun bogatog sadržaja. Tradicionalno ga organiziraju studenti druge godine prijediplomskog studija produkcije.

KRADU festival

Studenti ove godine u Gavelli

Ovogodišnja revija održat će se od 23. do 27. travnja. Osim Akademije dramske umjetnosti i Scene F22, studentske predstave KRADU i prostor GDK „Gavella“ će ugostiti dio programa. Revija se tematski oslanja na Dionizijske svečanosti koje su se, baš poput KRADU-a, održavale u proljeće.

Festival započinje u utorak, 23. travnja svečanim otvorenjem i domjenkom u maloj dvorani kazališta Gavella. Nastavlja se u srijedu, 24. travnja na Akademiji dramske umjetnosti gdje će studenti FDU Beograd i ADU Zagreb razmijeniti svoja iskustva studiranja na umjetničkim fakultetima. U popodnevnim i večernjim satima održat će se dvije izvedbe. Jedna nastala u produkciji Akademije dramske umjetnosti te gostujuća izvedba Fakulteta dramske umetnosti Beograd. Program toga dana završava u kazalištu Gavella. Tamo će se održati Večeri poezije predvođene Filipom Šovagovićem i Barbarom Nolom.

KRADU festival

U četvrtak će publika imati priliku sudjelovati na Masterclassu s jednom od najistaknutijih i najnagrađivanijih regionalnih glumica  – Jasnom Đuričić. U kazalištu Gavella Dražen Šivak izvesti će svoju predstavu Maske nakon čega će uslijediti razgovor s autorom. U zgradi Akademije bit će izvedene još dvije ispitne predstave. Navečer će u maloj dvorani kazališta Gavella gostovati Akademija umetnosti Novi Sad pod vodstvom Jasne Đuričić.

KRADU festival

Produkcijski dan

Poseban naglasak stavlja se na ulogu producenta u izvedbenim umjetnostima zbog čega će cijeli dan biti posvećen upravo toj struci. Održat će se dva panela s profesionalcima iz miljea izvedbene produkcije na kojima će se razgovarati  o odnosu producenta i organizatora te važnosti postojanja strukovnih cjenika za profesionalne kazališne radnike. U prostorijama ADU-a bit će organiziran Speed meet studenata i svih zainteresiranih za studiranje na Akademiji dramske umjetnosti koji će iz prve ruke moći saznati sve informacije o prijemnim ispitima i studijima. Festival se nastavlja dvjema izvedbama nastalima u produkciji Akademije dramske umjetnosti.

KRADU festival

Na samoj završnica festivala publika će moći sudjelovati na projekciji dokumentarnog filma Mekani brodovi koji govorio o radu kazališne grupe Kugla glumište nakon čega će uslijediti razgovor o kazališnoj grupi. S posljednje dvije ispitne predstave svečano se zatvara festival uz domjenak i druženje.

Sve informacije o programu i rasporedu događanja 14. KRADU-a možete saznati na društvenim mrežama te na web stranici. Svi sadržaji dostupni su ovdje.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori