Ne znate koje serije pogledati? Nas su ove apsolutno oduševile

Ne znate koje serije pogledati? Nas su
ove apsolutno oduševile

Ove godine streaming platforme su pune odličnih serija koje želimo pogledati. Ne znamo gdje početi, ali uspjeli smo napraviti listu serija koje su nas oduševile ovaj mjesec. Ako ne znate što sljedeće pogledati, nastavite čitati.

The Great

Treća sezona satirične povijesne komedije stigla je ovaj mjesec na streaming platforme Hulu i HBO Max te nije razočarala. Nakon prve dvije odlično prihvaćene sezone jedva smo dočekali vidjeti kako će se dalje razvijati ova povremeno istinita priča o dolasku Katarine Velike na prijestolje Rusije. Katarinina priča postaje mračnija, ali i uzbudljivija. Ono što karakterizira seriju je povijest prepričana na duhovit način, dvorske spletke te briljantne izvedbe glumaca u centru svega, Elle Fanning i Nicholasa Houlta. U trećoj sezoni, ti elementi su dignuti na stupanj više. Prva epizoda započinje s Katarinom i Peterom na bračnom savjetovanju nakon što je Peter spavao s njenom majkom, a Katarina ga pokušala ubiti. Unatoč tome, njihova izopačena ljubav ne jenjava, a Katarina nastavlja upravljati Rusijom uz nove savjetnike. Fanning i Hoult nikad nisu bili bolji, ali ono što je zaista obilježilo sezonu su sočne spletke, zanimljive odluke i dva velika plot twista koja nećemo otkriti. Samo ćemo reći kako je The Great vjeran svom imenu!

serije (5)

Bupkis

Mislite o njemu što god hoćete, ali Pete Davidson zna kako napraviti dobru komediju. Na Peacock je ovaj mjesec izašla serija Bupkis koja prati njegov život, a pridružuju mu se velika glumačka imena Joe Pesci i Edie Falco. Radnja prati njegov povratak u rodni kraj, Staten Island nakon čega od obitelji sazna tragične vijesti. Pete se pokušava nositi s vijestima te balansirati karijeru, veze i mentalno zdravlje. Serija miješa sirovu realnost s klasičnim apsurdističkim humorom po kojem je Pete poznat. Zaključak? Pete Davidson vodi čudan život

serije (3)

High Desert

Peggy je bivša ovisnica koja, nakon smrti voljene majke, odluči preokrenuti svoj život i postati privatna detektivka. To je premisa ove crne komedije koja kroz osam epizoda prati kaotične probleme u kojima se Peggy nalazi. Glavnu ulogu preuzela je oskarovka Patricia Arquette koja je iz nekog razloga još uvijek podcijenjena u svojoj sposobnosti prelaska iz žanra u žanr. U High Desertu je fantastična iz epizode u epizodu te uvjerljiva u kaosu Peggynog života, ali nije jedina. Matt Dillon kao njen suprug donosi prepoznatljivi šarm zbog kojeg je i postao zvijezda. Tu je i Rupert Friend s dozom humora koje pruža konstantno oduševljenje svaki put kad se pojavi na ekranu. Dok čekamo vijest o drugoj sezoni, seriju možete pogledati na Apple TV+.

serije (4)

Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Ako volite dvorske i kraljevske priče te jedva čekate treću sezonu Bridgertona, zanimat će vas Netflixova Queen Charlotte. Sigurno ste već čuli za nju ili je pak pogledali, ali za one koji nisu, serija je spin-off Bridgertona. Prati kraljicu Charlotte u mladosti, odnosno njenu udaju za kralja Georgea koja otvara epsku ljubavnu priču i kompletno mijenja visoko društvo. Kemija glavne glumice Indije Amarteifio i glumca Coreyja Mylchreesta, koji je od izlaska serije zaludio obožavateljice, je pipljiva, a usuđujemo se reći i bolja od svih ljubavnih priča u Bridgertonu. Za razliku od Bridgertona, Queen Charlotte ne završava sa sretnim završetkom. Fanovi originalne serije dobro znaju kako Charlottina i Georgeova priča završava. Od početka je bila obilježena tragedijom, a Queen Charlotte to dobro iskorištava. Sretne trenutke čini dirljivima, a naglašava one tragične.

serije6

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori