Slavni filmovi koji uskoro dobivaju nastavke, a stvarno ne bi trebali
Slavni filmovi koji uskoro dobivaju nastavke, a stvarno ne bi trebali

Slavni filmovi koji uskoro dobivaju
nastavke, a stvarno ne bi trebali

I dok pojedine najave filmova dočekamo s oduševljenjem, neke u čuđenju izazovu podizanje obrva. Pred vama je upravo pet takvih! Riječ je o filmova za koje nismo percipirali kako im je potreban (novi) nastavak, već smo ih doživljavali kao zaključenu cjelinu. Daleko od toga da neki od njih ne bi mogli ponoviti slavu prethodnika…no, ipak dovoljno da se zapitamo je li nastavak uistinu potreban.

Ja, legenda (I Am Legend)

Među filmovima čiji nastavak doista nismo očekivali jest avanturistički SF triler Ja, legenda iz 2007. godine s Willom Smithom u glavnoj ulozi. Radnja prati nastojanja znanstvenika Roberta Nevillea u sprječavanju širenja neizlječivog virusa koji prijeti uništenju ljudske vrste. Ovih je dana potvrđena informacija kako je u pripremi nastavak u kojem će glavna uloga biti povjerena Michaelu B Jordanu.

Vijest o nastavku dolazi kao iznenađenje jer je original smrću glavnog lika zaokružio radnju. Ipak, otkriveno je kako će se Ja, legenda 2 radnju bazirati oko alternativnog završetka pa ćemo ponovno imati priliku vidjeti i Willa Smitha u ulozi koju je ostvario 12 godina ranije.

Obitelj Miller (We’re the Millers)

Točno deset godina od objave originala započeo je rad na nastavku komedije Obitelj Miller. Urnebesna komedija o neobičnoj obitelji u avanturi života te je 2013. godine dospjela među 16 filmova koji su zaradili najviše novca. Radnja nastavka nije poznata, no vjeruje se kako će okupiti izvornu ekipu pa ćemo u glavnim ulogama ponovno vidjeti Jasona Sudeikisa, Jennifer Aniston, Emmu Roberts i Willa Poultera.

Znam što si radila prošlog ljeta (I Know What You Did Last Summer)

U filmskim se krugovima početkom godine pojavila informacija kako je u pripremi nastavak jednog od kultnih filmova s kraja 20. stoljeća – triler Znam što si radila prošlog ljeta. Ono što je izazvalo posebnu pažnju jest podatak kako će u njemu uloge reprizirati glumci koji su se pojavili u originalu –  Jennifer Love Hewitt and Freddie Prinze Jr.

Tehnički gledano, ovo će službeno biti četvrti nastavak ove franšize, no prvi koji će okupiti izvornu ekipu okupiti nakon više desetljetne pauze.

Šašavi petak (Freaky Friday)

Legendarna teen komedija Šašavi petak ove će godine obilježiti 20 godina od premijere. Obljetnica bi se mogla preklopiti s radom na nastavku, o kojem je glasine pokrenula Jamie Lee Curtis. Glumica je nagovijestila kako će uz Lindsay Lohan rado uskočiti u uloge majke i kćeri čiji se životi značajno promijene neočekivanom zamjenom tijela. A ovih je dana stigla i finalna potvrda kako joj se želja ostvarila.

Suludo bogati Azijci (Crazy Rich Asians)

Jedna od najuspješnijih romantičnih komedija koja nje na velike i male ekrane stigla posljednjih godina također bi trebala dobiti svoj nastavak. I to ne jedan – već dva! Uspjeh originala iz 2018. godine naveo je producente na brzo djelovanje, no realizaciju nastavaka omela je pandemija koronavirusa. Poznato je tek kako će se, poput izvornika, temeljiti na novelama singapurskog pisca Kevina Kwana.

Foto: IMDb, Profimedia

Učitati još
Zatvori