Joaquin Phoenix postao je Napoleon: U kina je stigao novi povijesni spektakl
Joaquin Phoenix postao je Napoleon: U kina je stigao novi povijesni spektakl

Joaquin Phoenix postao je Napoleon: U kina je
stigao novi povijesni spektakl

Zahvaljujući proslavljenom redatelju Ridleyju Scottu dobiti ćemo priliku vidjeti glumca Joaquina Phoenixa u ulozi francuskog cara Napoleona. Naime, nagrađivanom glumcu je povjerena glavna uloga u biografskom filmu koji nosi jednostavan naziv Napoleon.

Novi naslov izvorno je predviđen za objavu na platformi Apple+, no ipak je odlučeno da ćemo ga imati priliku vidjeti i na velikom platnu. Prvotne kritike su oprečne, no negativni komentari prvenstveno su (dosta iznenađujuće) usmjereni ka glumačkim izvedbama te scenarističkim propustima. S druge strane, sjajno odrađena kinematografija sugerira kako je pred nama pravi vizualni spektakl! (A nije li to zapravo ono zbog čeka volimo povijesne filmove s potpisom Ridleyja Scotta?)

Napoleon

Što nam donosi novi povijesni naslov?

Film će nam donijeti novi pogled na privatni i poslovni život jednog od najpoznatijih lica u svjetskoj povijesti. Prikazat će nam njegove slavne bitke, nemilosrdnu ambiciju i zadivljujuću strategiju. Osim Napoleonovih političkih podviga, film donosi uvid u njegov, često kontroverzan, odnos sa suprugom Josephine, koju je utjelovila Vanessa Kirby. Prvi kadrovi svjedoče kako nas čeka pravi spektakl!

Već po objavi film je izazvao niz negativnih reakcija kod francuskih povjesničara specijaliziranih za Napoleonov život, koji su redatelju zamjerili što svoj novi naslov nije temeljio na stvarnim povijesnim činjenicama. Redatelj im je na to spremno odgovorio jednostavno kazavši kako ga – nije briga! Preciznije, smatra kako njihovo mišljenje nije relevantno jer ni oni samo nisu bili ondje. Također, vjeruje kako će njegov novi film uspjeti i bez njihovog uplitanja.

Napoleon
Napoleon

Zanimljive suradnje

Podsjetimo, Joaquin Phoenix i Ridley Scott prethodno su snage udružili u projektu Gladijator, koji se za obojicu pokazao kao dobitna kombinacija. Zanimljivo, ovaj kino hit će uskoro dobiti i svoj nastavak, koji bi u kina trebao stići naredne godine. Više o njemu možete doznati ovdje.

Uz Napoleona, glumac aktivno sudjeluje u realizaciji novog filma iz serijala o Jokeru, koji nosi naziv Folie à deux, a koji bi na velika platna trebao stići u listopadu 2024. godine. Novosti o ovom projektu donosimo na linku.

Scenarij Napoleona potpisuje David Scarpa koji je nakon suradnje s Ridleyom Scottom na filmu All the Money in the World, duboko zagrizao u pisanje povijesnih spektakla. Uz Napoleona i prethodno spomenutog Gladijatora 2, radi i na novom filmu o Kleopatri te seriji Londongrad, kreiranoj za HBO.

Najavni trailer filma Napoelon donosimo u nastavku.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori