Hoće li novi Joker stvarno biti mjuzikl? Najavni video izazvao je veliku pažnju
Hoće li novi Joker stvarno biti mjuzikl? Najavni video izazvao je veliku pažnju

Hoće li novi Joker stvarno biti mjuzikl? Najavni video izazvao je veliku pažnju

Filmski naslov kojem se posebno veselimo nastavak je kultnog Jockera, u kojem je glavna uloga osebujnog zlikovca povjerena Joaquinu Phoenixu. Ista mu ju priskrbila salve pohvala, a kulminirala je osvajanjem prestižnog zlatnog kipića na dodjeli Oscara 2019. godine.

Film Joker: Folie à deux na velika platna stići će tek u listopadu 2024. godine, no zahvaljujući redatelju Toddu Phillipsu dobili smo priliku vidjeti prve kadrove spomenutog filma. Uvid u radnju pruža nam i najavni video koji je napokon ugledao svjetlo dana.

Joker

Fatalni susret kao pokretač radnje

U njemu uz  Joaquina Phoenixa upoznajemo i njegovu novu glumačku partnericu – Lady Gagu. Popularna pjevačica u novoj će glumačkoj ulozi utjeloviti Harley Quinn, psihijatricu koja se nađe opčinjena Jokerom.

Riječ je o liku koji je nedavno doživio niz filmskih adaptacija, uključujući popularni nastup Margot Robbie, koja je Quinn prethodno glumila u filmovima Suicide Squad (Odred samoubojica) i Birds of Prey (Ptice grabljivice).

Mračna i gruba snimka počinje u Arkham Asylum, gdje je Joker zatvoren na kraju prvog filma, a ondje ga očekuje susret s drugom pacijenticom – pogađate, Harley Quinn. Fatalni susret pretvorit će se u ljubavnu priču koju pratimo u novom nastavku.

JokerJoker

Što znamo o novom filmu?

Naslov nastavka, Folie à Deux, referenca je na medicinski izraz za identičan ili sličan mentalni poremećaj koji pogađa dvoje ili više ljudi, obično članove uže obitelji. Zanimljivo, novi je nastavak Jokera opisan kao mjuzikl, što ga uvelike razlikuje od njegovih prethodnika.

Ipak, redatelj Todd Phillips je rekao da navedena kategorizacija nije posve točna, iako će film sadržavati mnogo pjesama i plesnih brojeva.

Joaquinu Phoenixu na velikom će se platnu ponovno pridružiti Zazie Beetz, a uz Lady Gagu, nova lica čine Brendan Gleeson, Catherine Keener, Jacob Lofland i Harry Lawtey. Poznato je kako će radnja novog filma biti smještena u 1983. godinu, dvije godine dalje od događanja u originalnom filmu.

Joker

Visoka očekivanja

Podsjetimo, originalni film Joker je te 2019. godine izazvao veliku kontroverzu, koju je pratila i velika medijska pompa. Film je zaradio više od milijardu dolara diljem svijeta te postao naslov s najvećom zaradom s R-ocjenom u povijesti kino blagajni. Ova oznaka se prema sustavu Američke filmske asocijacije odnosi na filmove koje nije dozvoljeno prikazivanje djeci mlađoj od 17 godina bez pratnje roditelja.

Uz uspjeh na kino blagajnama, ostvario je i uspjeh na brojnim dodjelama nagrada. Među njima se ističe 11 nominacija za Oscara, uključujući i one za najbolji film te glavnog glumca, koja je na kraju i pripala Joaquinu Phoenixu. Izvorno je zamišljen kao jedinstven projekt, no Todd i Phoenix  su zajednički odlučili kako ova priča ipak zaslužuje nastavak.

Novi film označava jedini DC-jev strip koji će biti objavljen u 2024. godini, a očekivanja na kino blagajnama su visoka zahvaljujući uspjehu prvog filma i dodatnoj zvjezdanoj moći ikone Lady Gage. Hoće li to doista biti tako moći ćemo se uvjeriti od 4. listopada kada film službeno stiže u kina.

Najavni video čeka vas u nastavku:

Foto: Instagram (@toddphillips), IMDb

Učitati još
Zatvori