Motovun Film Festival stiže u Laubu
Motovun Film Festival stiže u Laubu

Motovun Film Festival stiže u Laubu

Filmoljupce krajem kolovoza očekuje prava poslastica – čarolija Motovuna stiže u Laubu. Svi koji su  propustili ovogodišnje izdanje Motovun Film Festivala dobit će priliku nadoknaditi propušteno! Popularna zagrebačka Kuća za ljude i umjetnost od 25. kolovoza do 4. rujna donosi deset uspješnica s najpoznatijeg Brda filmova.

Među njima je i ovogodišnji pobjednik, film ‘Ratni konj’ američkih redateljica Gine Gammel i Riley Keough, unuke Elvisa Presleya, koji donosi priče o teškom odrastanju mladih pripadnika indijanskog plemena Lakota u rezervatu u Južnoj Dakoti.

Reviju će, kao i u Motovunu, otvoriti ‘Put pod noge’, prvijenac mladog iranskog redatelja Panaha Panahija. Nagrađen na brojnim prestižnim festivalima, gledatelje će podsjetiti na omiljenu Little Miss Sunshine.

U programu je i film ‘Sveti duh’, španjolskog redatelja Chemea Garcíje Ibarre kojemu je u ovogodišnjem izdanju festivala pripala nagrada žirija kritičara FIPRESCI. Ovaj tragikomičan triler prati sljedbu koja vjeruje u paranormalne pojave.

Program u Laubi obogaćen je još jednom sjajnom pričom o sazrijevanju. Uznemirujuća islandska drama ‘Prekrasni stvorovi’, nagrađena u Cannesu, Veneciji i Berlinu, suptilno secira različite aspekte muškosti. A s posebnom pohvalom na Berlinaleu dolazi i film ‘Tri zime’, prekrasno snimljena priča o ljubavi na kušnji u teškim uvjetima života u švicarskim Alpama.

Šlag na torti bit će prikazivanje švedskog dokumentarca ‘Abba: The Movie’. Riječ je o karaoke projekciji filma o najslavnijoj švedskoj grupi na kojoj je publika pozvana i zapjevati.

Detaljan raspored projekcija dostupan je ovdje.

 

Učitati još
Zatvori