Sjećate li se osebujnog detektiva Monka? Vratio se na male ekrane
Sjećate li se osebujnog detektiva Monka? Vratio se na male ekrane

Sjećate li se osebujnog detektiva
Monka? Vratio se na male ekrane

Ime Adriana Monka zasigurno će s naći na popisima najboljih televizijskih detektiva, a odnedavno ovog osebujnog istražitelja gledamo i u svijetu filma. Premda je originalna serija Monk ugašena nakon osam sezona još 2009. godine, likovi su se na male ekrane vratili zahvaljujući filmu Mr. Monk’s Last Case: A Monk Movie.

Podsjećamo, Adrian Monk briljantni je detektiv  s opsesivno-kompulzivnim poremećajem. Maestralno ga je odigrao američki glumac Tony Shalhoub koji je za istu nagrađen i nagradom Primetime Emmy Awards za najbolje glumačko ostvarenje.

Monk
Monk

Radnja prati Monkov posljednji slučaj, odnosno izlazak iz mirovine na koji je ponukan nakon tragične pogibije zaručnika njegove pokćerke. Naime, ona smatra kako nije riječ o nesretnom slučaju.

Film Mr. Monk’s Last Case: A Monk Movie je izvorno prikazan na steraming platformi Peacock, a prve recenzije otkrivaju pozitivne komentare kako gledatelja, tako i kritičara. Premda su obnove mnogih uspješnih naslova dočekane na nož, Monkov povratak okarakteriziran je povratak rado viđenog gosta. Gledatelji smatraju kako je film sjajno uhvatilo ton i duh izvorne serije. Doista stječe se dojam da nastavljamo tamo gdje smo stali prije 14 godina.

Monk
Monk

Uloge iz originalne serije reprizirao je velik dio izvorne ekipe, uključujući Meloru Hardin koju gledamo kao Trudy Monk te Jasona Gray-Stanforda koji je odigrao Monkovog kolegu Randyja Dishera. Scenarij filma Mr. Monk’s Last Case: A Monk Movie potpisuje Andy Breckman, kreator serije.

Ako ste voljeli osebujnog detektiva, vjerujemo kako nećete propustiti ni ovaj filmski naslov.

Učitati još
Zatvori