Na Netflix je napokon stigao Maestro, film koji slovi za jedan od najboljih ove godine
Na Netflix je napokon stigao Maestro, film koji slovi za jedan od najboljih ove godine

Na Netflix je napokon stigao Maestro, film koji slovi za jedan od najboljih ove godine

Pet godina nakon što je njegov redateljski prvijenac Star is born debitirao na Venecijanskom festivalu, drugi dugometražni film pod redateljskom palicom Bradleyja Coppera premijeru je doživio upravo na Lidu. Riječ je o biografskoj drami Maestro, a njezino prikazivanje popraćeno je ovacijama i sedmominutnim pljeskom!

Cooper, koji potpisuje scenarij te u filmu ima i naslovnu mušku ulogu, ovacijama nije svjedočio, baš kao ni ostatak filmske ekipe koja se solidarizirala s kolegama u aktualnom štrajku američkih filmskih djelatnika. Ipak, premijeri su svjedočila djeca maestra Leonarda Bernsteina koja su kraj filma dočekala sa suzama u očima. Podsjetimo, radnja u fokus stavlja dirigentovu ljubavnu priču sa suprugom Felicijom koju je utjelovila Carey Mulligan.

Film Maestro
Maestro
Oscari 2024

Uloga vrijedna Oscara

Uoči svjetske premijere film Maestro je postao predmetom diskusije zbog (neprimjerene) upotrebe prostetike. No, prve kritike daju naslutiti kako je Cooper sjajno iznio portretirani lik te isti nije odveo u grotesku, čega su se pojedini kritičari pribojavali. Hoće li ovo biti njegova uloga života? Velika je vjerojatnost kako će mu ista uloga osigurati nominaciju za Oscara, no mala je vjerojatnost da će isti osvojiti u srazu s briljantnom glumačkom rolom Cilliana Murphyja kao Roberta Oppenheimera.

Film Maestro
Film Maestro
Maestro

Trostruki zadatak

Zanimljiv je podatak kako je Steven Spielberg prvobitno bio angažiran da režira Bernsteinovu biografsku dramu. Proslavljeni redatelj poželio je upravo Bradleyja Coopera u naslovnoj ulozi, no prema vlastitim riječima, glumac se posljednjih godina poželio okrenuti pisanju i režiranju te nije namjeravao prihvatiti ulogu. Spielberg je naposljetku odustao od projekta te je Cooper dobio priliku okušati se u tri uloge – kao redatelj, scenarist i glavni glumac.

O tome kako je riječ o vrsnom filmskom ostvarenju svjedoči i podatak kako je ostvario četiri nominacije na nadolazećoj dodjeli Zlatnih globusa, uključujući i onaj za najbolji film. Film Maestro nastao je u Netflixovoj koprodukciji, a upravo na popularni streaming servis stiže upravo danas 20. prosinca! Najavni video filma donosimo u nastavku:

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori