Od Michaela Jacksona do Enza Ferrarija: Nadolazeći biografski filmovi koje željno iščekujemo
Od Michaela Jacksona do Enza Ferrarija: Nadolazeći biografski filmovi koje željno iščekujemo

Od Michaela Jacksona do Enza Ferrarija: Nadolazeći biografski filmovi koje željno iščekujemo

Kada je o aktualnim trendovima dojma smo kako se američka filmska industrija, uz nebrojene nastavke kino hitova, okrenula snimanju biografskih filmova. Elvis je započeo novi niz uspješnica ovog žanra, a naslovi koje vam donosimo u nastavku mogli bi ga uspješno nastaviti. Već u startu ćemo vam priznati kako ih s nestrpljenjem iščekujemo, a mišljenja smo  kako bi neki od njih mogli postati prave male filmske bravure.

Ranije smo vam obavijestili kako ćemo uskoro glumca Joaquina Phoenixa vidjeti u ulozi francuskog cara Napoleona, a sada vam predstavljamo i druge biografske filmove koji su privukli našu pažnju.

Čovjek koji je korio povijest

Prvi u nizu biografskih filmova kojima se posebno radujemo u domaća kina stiže već u srpnju. Nazvan jednostavno Oppenheimer, novi projekt Christophera Nolana donosi nam priču o američkom teorijskom fizičaru i ocu atomske bombe Robertu Oppenheimeru. U glavnoj ulozi imat ćemo priliku vidjeti Cilliana Murphyja, a pridružit će mu se sjajna glumačka ekipa koja uključuje Emily Blunt, Roberta Downeya Jr. i Matta Damona. Najavni video možete pogledati ovdje.

Cilliana Murphy kao Robert Oppenheimer

Fascinantna preobrazba

Zahvaljujući filmu Maestro imat ćemo priliku vidjeti doista fascinantnu transformaciju Bradleyja Coopera. Glumac će u njemu utjeloviti proslavljenog dirigenta Leonarda Bernsteina. Radnja u fokus stavlja njegovu ljubavnu priču sa suprugom Felicijom koju je utjelovila Carey Mulligan. Film bi na Netflix trebao stići u drugoj polovici 2023. godine.

Film Maestro

Pozadina automobilskog casrtva

Nakon što je sudjelovao u ekranizaciji priče o uspjehu (i padu) talijanske modne dinastije Gucci, Adam Driver ponovno će se pojaviti u filmu koji tematizira istaknutu osobu talijanske poduzetničke scene. Riječ je o Enzu Ferrariju, osnivaču istoimenog automobilističkog diva Ferrarija. Film Ferrari će tematizirati njegov privatni i poslovni život krajem pedesetih godina prošlog stoljeća s naglaskom i na njegove trkaće (ne)uspjehe. U kina bi trebao stići u drugoj polovici godine.

Priča o uspjehu

U pripremi je novi biografski film o legendarnom glazbeniku Bobu Dylanu, a glavna uloga ovoga je puta povjerena mladoj glumačkoj zvijezdi Timothéu Chalametu. Radni naslov filma nosi naziv A Complete Unknown, a njegovo snimanje trebalo bi započeti u kolovozu ove godine. Film bi nam trebao prikazati početke karijere jednog od najvećih glazbenika 20. stoljeća, kada je kao mladić stigao u New York sa smo dva dolara u džepu. Tri godine kasnije postao je svjetska senzacija…

Bob Dylan

Obiteljska veza

U pripremi je dokumentarac o još jednoj velikoj glazbenoj zvijezdi 20. stoljeća. Nazvan jednostavno Michael, donosi nam priču o početcima karijere kralja popa. Zanimljivo, u naslovnoj ulozi imat ćemo priliku vidjeti njegovog nećaka Jaafara Jacksona. Snimanje filma je u pripremi te bi velika planta trebao ugledati tek naredne godine.

Jaafar Jackson kao Michael Jackson

Plesnim koracima do zvijezda

Prije nego se vrati ulozi Petera Parkera, Tom Holland će morati uskočiti u plesne cipele. Naime, upravo je njemu povjerena uloga plesačke zvijezde Freda Astairea u neimenovanom filmu o njegovu životu. Brojni detalji o ovom filmu još uvijek su nepoznanica, no vjeruje se kako ćemo ga imati priliku vidjeti već naredne godine.

Fred Astaire

Foto: Netflix, IMDb, Profimedia

Učitati još
Zatvori