Počelo je snimanje novog filma o legendarnoj Amy Winehouse
Počelo je snimanje novog filma o legendarnoj Amy Winehouse

Počelo je snimanje novog filma o
legendarnoj Amy Winehouse

Biografski filmovi posvećeni onim najvećim imenima koja su nas napustila već su poznati hollywoodski recept za privlačenje publike u kina. Veliki glazbenici koji su posljednjih godina bili u fokusu uključuju Edith Piaf, Raya Charlesa, Elvisa Presleya, pa čak i Eltona Johna iako je još s nama. Među posljednjim najavljenim biopic filmovima je i onaj koji će zaokružiti dio životne priče legendarne Amy Winehouse.

Marisa Abela i Eddie Marsan kao Amy i Mitch Winehouse

Britanska glazbenica dubokog glasa i specifičnog stila bila je na vrhuncu slave, kad je svijet šokirala vijest o njezinoj preranoj smrti. Iako joj je karijera bila kratkog vijeka, Amy je iza sebe ostavila mnogobrojne hitove i postala prava pjevačka legenda. Jazz, soul i blues, sve je pristajalo ovoj svestranoj umjetnici koju je proslavio album Frank iz 2003. godine, da bi ju onaj iz 2006., Back to Black apsolutno lansirao u zvjezdanu orbitu. Za taj je album Amy dobila pet Grammy nagrada čime je postala prva Britanka u povijesti kojoj je uspjelo odnijeti pet Grammyja iste večeri.

Marisa Abela kao Amy Winehouse

Back to Black

Nakon dva dokumentarca koja smo imali priliku gledati, ovog je siječnja počelo i snimanje prvog biografskog filma. Back to Black režira Sam Taylor-Johnson najpoznatija po svojem radu na 50 nijansi sive, ali i filmu Nowhere Boy koji prati prve godine Johna Lennona. Ona je bila i privatno bliska s Amy što joj je dalo veliku prednost u konačnom odabiru.

No sve je zanimalo tko će biti glumica kojoj je pripala čast utjeloviti veliku Amy. Radi se o Marisi Abeli koja je javnost oduševila u seriji Industry. Kada su objavljene prve fotografije sa snimanja, strasti su se odmah uzburkale jer, kao i uvijek, ima okorjelih fanova koji nisu zadovoljni izborom i smatraju kako Marisa Amy nije ni do koljena.

Za pravu presudu morat ćemo pričekati premijeru. No treba napomenuti kako se film snima pod kapom i punim odobrenjem Amyjine obitelji, što znači da je upitno hoće li kontroverzna lica poput njenog oca Mitcha (glumi ga Eddie Marsan) biti prikazana u realističnom svjetlu.

Datum premijere još nije zakazan.

Foto: Profimedia, IMDB

Učitati još
Zatvori