Ova je meksička serija na Netflixu pregledana 430 milijuna sati. Čemu duguje popularnost?
Ova je meksička serija na Netflixu pregledana 430 milijuna sati. Čemu duguje popularnost?

Ova je meksička serija na Netflixu pregledana 430 milijuna sati. Čemu duguje popularnost?

Statistike najgledanijih naslova na Netflixu u 2023. godini pokazale su kako je meksička serija La Reina del Sur dospjela na sedmo mjesto po gledanosti s preko 429 milijuna odgledanih sati. Zanimljivo, riječ je o naslovu koji je prvi puta predstavljen 2011. godine, a nastao je prema istoimenom književnom predlošku španjolskog književnika Artura Pérez-Revertea.

Donosi nam priču o usponu Terese Mendoze, mlade žene iz Meksika koja postaje najmoćnijom trgovkinjom drogom u južnoj Španjolskoj. Glavna uloga povjerena je meksičkoj glumici Kate del Castillo, domaćim ljubiteljima telenovela poznatima i po angažmanima u naslovima Djevojke (Muchachitas) i Pravo na rođenje (El derecho de nacer).

La reina del sur

Kraljica juga

Osim zahvaljujući glumačkim angažmanima, Kate je medijske stupce punila i prijateljstvom s meksičkim drug lordom El Chapom (o čemu je snimila i dokumentarac). Ne čudi stoga što se mnogi i danas šale da nije postojao bolji odabir za ‘Kraljicu juga’ od one koja se družila sa zloglasnim vođom narko kartela.

U trenutku nastanka, s budžetom od 10 milijuna dolara La Reina del Sur postala je druga najskuplja serija koju je Telemundo producirao. Ipak, do realizacije novih sezona došlo je tek kada se Netflix uključio u igru. Druga sezona predstavljena je 2019., a treća 2022. godine. Također, na istom je streaming servisu trenutno dostupno i svih pet sezona engleske inačica serije nazvane Queen of South.

La reina del sur
La reina del sur

Kad bi Narcosi postali telenovela

Premda nije riječ o novom naslovu, doista je zanimljivo kako se La reina del Sur našla među TOP 10 najgledanijih naslova na Netflixu u protekloj godini. Isto je pošlo za rukom tek seriji Suits, koja je prošlog ljeta doživjela svojevrsni revival.

Kao što je i bilo za očekivati, kako sezone odmiču tako je pala i kvaliteta sadržaja, no prve dvije sezone mogu se pohvaliti vrlo visokim ocjenama na relevantnim stranicama za ocjenjivanje. Kad bi Narcosi postali telenovela – kratak je opis serije, a istovremeno i uzrečica koja bi nam mogla natuknuti tajnu uspjeh ove serije. Trenutno su dostupne 183 epizode. Jedno je sigurno – materijala za gledanje imate!

Učitati još
Zatvori