Na Dan žena pogledajte sjajnu cirkusku predstavu Kamionindže
Na Dan žena pogledajte sjajnu cirkusku predstavu Kamionindže

Na Dan žena pogledajte sjajnu
cirkusku predstavu Kamionindže

Dan žena bilo bi super proslaviti sa svojim najdražim ženama na, primjerice, predstavi suvremenog cirkusa Kamionindže. Izvedba je ovoga petka u KUC TRAVNO, Scena Travno, Božidara Magovca 17.

kamionindže 1

Ples na gurtni

Predstava Kamionindže plod je višemjesečnog istraživačkog rada članica Triko Cirkus Teatra koje su među ženama iz okruženja istraživale njihovu unutarnju snagu. Ono što su otkrile u sebi i u ženama raznih generacija, te intimne ispovijesti neverbalno pubilici prenose riječnikom suvremenog cirkusa izlažući pogledu ono što u akrobatskom svijetu inače ne vidimo, ali je neminovo kod svih zračnih elemenata – kamionska gurtna.

Projekt sjajnih žena

Ova cjelovečernja predstava u maniri novog cirkusa autorski je projekt izvođačica Ane Bakšić, Ivane Bešker, Barbare Crnčan, Ivane Grubišić, Maje Krčelić, Ane Milić Štrkalj i Ive Peter-Dragan. 

“Svakodnevno nas guše tri prepreke – slabost, strah i manjak samopouzdanja… Kako se s time nositi i kako to nadvladati? Trebamo li uopće? Ili treba prihvatiti stvari onakvima kakve jesu i jednostavno ne skrivati taj strah, tu slabost, pokazati onoliko samopouzdanja koliko je tu…. Izokrenuti perspektivu, pokazati ono nevidljivo… Mi ćemo svakako pokušati, na prilično grub, akrobatski način, izlažući pogledu ono što u akrobatskom svijetu inače ne vidimo, a to su gurtne koje nas drže …. Jer žene u nama nisu slabiji spol!” – kažu nam ove žene, autorice predstave.

kamionindže 4

Više o predstavi možete pročitati ovdje, kao i o tome kako do ulaznica.

kamionindže 7
kamionindže 8

Foto: Daniel Dombay

Učitati još
Zatvori