Među prvima smo pogledali kriminalističku komediju Hit Man u kojoj briljira Glen Powell
Među prvima smo pogledali kriminalističku komediju Hit Man u kojoj briljira Glen Powell

Među prvima smo pogledali kriminalističku komediju Hit Man u kojoj briljira Glen Powell

Još na prošlogodišnjem Filmskom festivalu u Veneciji, premijerno je prikazan film Hit Man. Film u kina stiže 30. svibnja, a na Netflix 7. lipnja, no mi smo ga imali priliku pogledati među prvima. Riječ je o novoj kriminalističkoj i romantičnoj komediji koju je režirao Richard Linklater (Dazed and Confused, Before trilogija, Boyhood), a u kojoj glavnu ulogu igra Glen Powell. Ono što film definitivno potvrđuje jest da je red da Glen Powell bude novi hollywoodski leading man. Evo što možete očekivati od filma.

Hit Man

O čemu je riječ?

Hit Man je dijelom temeljen na istinitoj priči, a prati Garyja Johnsona. Gary je profesor psihologije i filozofije koji paralelno surađuje i s policijskom postajom u New Orleansu kao undercover hit man, odnosno lažni plaćeni ubojica. Iako je pomalo čudan i štreberkast, živi sam s mačkama te vozi Hondu Civic, ispadne kako Garyju nova uloga lažnog plaćenog ubojice odlično leži. No, sve se zakomplicira kada ga unajmi prekrasna Madison.

Ono što započne kao lagana komedija, s vremenom se pretvori u pravu akciju. Linklater zna kako dinamično stvoriti uzbudljivu radnju. No, onaj tko zaista najviše briljira je Glen Powell.

Hit Man

Kralj romantičnih komedija

Već smo pisali o karizmi Glena Powella. U tom tekstu smo ga prozvali i novim kraljem romantičnih komedija. Glumac se zaista odlično snalazi u takvim ulogama kojima donosi poseban šarm. Znamo kako romantične komedije zadnjih nekoliko godina više graniče s cringeom, no Powell izgleda, vraća nadu ovaj omiljeni žanr. Nakon Set It Up u kojem je bio daleko najbolja stvar na ekranu te kinohita Anyone But You sa Sydney Sweeney, sada je i Hit Man u njegovoj lepezi romantičnih komedija u kojima briljira. Što se tiče samog filma, nije donio ništa novo ili originalno, scenarij je nekad zvučao pomalo blesavo, kako to inače bude s romantičnim komedijama, no upravo ga Powell spašava. Dok glumi undercover plaćenog ubojicu, često mijenja naglaske, izgled i ponašanja čime pokazuje kako ima široku lepezu vještina.

I ostatak glumačke postave daje svoj maksimum. Odličan izbor za Garyjeve kolege iz policije su glumci Retta, Sanjay Rao i Austin Amelio, a predmet Garyjeve žudnje, Madison, glumi Adria Adjona. Iako se čini kako je njezin lik stvoren isključivo za male gaze te je malo neuvjerljiv, s Powellom stvara opipljivu kemiju.

Hit Man

Linklater kakvog nismo dosad vidjeli

Ovo je drugi put, nakon filma Everybody Wants Some!! da Richard Linklater i Glen Powell surađuju. Redatelj je poznat upravo po filmovima poput spomenutog filma – coming of age drama u kojima je fokus više na ljudskim interakcijama, nego na samoj radnji. Mnogi njegovi filmovi nemaju preveliku razrađenu radnju te se često odvijaju tijekom samo jednog dana. Hit Man je, pak nešto sasvim drugačije što smo dobili od Linklatera. Nije se još okušao u akcijskim i kriminalističkim filmovima, stoga nismo imali osjećaj kao da gledamo njegov film. Možda nam je čak i nedostajao taj Linklaterovski štih koji njegove filmove učini malo boljima.

Sve u svemu, Hit Manova najveća snaga su njegovi glumci, a pogotovo Powell koji daje izvedbu filmske zvijezde. Ako volite brzu i dinamičnu radnju, koja je uz to i zabavna, Hit Man vas neće razočarati. Film je kod nas u distribuciji Editusa, a prije nego film pogledate u kinima, donosimo trailer u nastavku.

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori