Njezina životna priča rastužila je mnoge – sada je dobila drugu priliku za sreću
Njezina životna priča rastužila je mnoge – sada je dobila drugu priliku za sreću

Njezina životna priča rastužila je mnoge – sada je dobila drugu priliku za sreću

Njezin slučaj jedan je od onih u kojem je teško pomiriti pojmove prava i pravde. U američkim medijima Gypsy Rose Blanchard bila je poznata kao teško bolesna djevojčica, čiji je mladi život obilježen nizom različitih bolesti. Njezina majka Dee Dee cijeli je svoj život posvetila njezinom boljitku.

Medijske stupce punila je priča o bezgraničnoj ljubavi jedne majke koja je bila spremna na sve kako bi svom djetetu omogućila boljitak. Iznenađujuća smrt Dee Dee Blanchard razotkrila je veliku prevaru – Gypsy je hinila svoje bolesti, a na sve to ju je natjerala upravo njezina majka. U želji da stekne pravo za vlastiti normalan život odlučila ju je lišiti njezinog života.

Točnije to je učinio njezin tadašnji partner, no ni ona nije izbjegla zatvorsku kaznu te je zbog ubojstva drugog stupnja osuđena na 10 godina zatvora. Ovih dana pružena joj je prilika da na slobodi započne novi život…

Gypsy Rose Blanchard
Gypsy Rose Blanchard

Stvari nisu onakve kakvima se čine

Ipak, pitanja i teorije oko ovog slučaja ne jenjavaju. Je li Gypsy Rose Blanchard doista bila žrtva Münchhausenova sindroma bližnjih, psihološkog poremećaja u kojem skrbnik stvori iluziju da je osoba o kojoj se brine bolesna kako bi dobio pozornost? Ili je sve to bila zajednička predstava kojom su majka i kćer obmanjivale javnost?

Višeslojna je ovo priča obrađena u nekoliko televizijskih projekata. Među njima je i serija The Act  iz 2019. godine, u kojoj su glavne uloge povjerene Patriciji Arquette i Joey King.

Scena iz serije The Act
Scena iz serije The Act

Zatvorska ispovijest

Uz igrane, predstavljeni su dokumentarni naslovi. Najpoznatiji od njih zasigurno je Mommy Dead and Dearest iz 2017. godine. Osim analize slučaja fokusira se i na odnos majke i kćeri Blanchard te sustavno zlostavljanje kojem je Gypsy bila izložena. Od danas, 5. siječnja dostupna je i nova šesterodijelna serija The Prison Confessions of Gypsy Rose Blanchard, koju je snimila netom prije izlaska na slobodu.

Nakon čitavog života šutnje, konačno mogu upotrijebiti svoj glas kako bih podijelila svoju priču i govorila svoju istinu, otkriva Gypsy u najavnom videu koji vas čeka u nastavku.

Foto: IMDb, Profimedia

Učitati još
Zatvori