Među prvima smo pogledale film Povedi me na mjesec i evo kako nas se dojmio
Među prvima smo pogledale film Povedi me na mjesec i evo kako nas se dojmio

Među prvima smo pogledale film Povedi me na
mjesec i evo kako nas se dojmio

Romantične komedije jedan su od onih filmskih žanrova koji se nikad nije mučio pronaći svoju publiku, koliko god film loš ili dobar bio. Kroz više od stoljetnu povijest filmova, romantične komedije doživjele su pravu transformaciju. Davne 1935. romantična komedija It Happened One Night čak je i osvojila Oscar za najbolji film, što se danas sigurno ne bi dogodilo. Ranih 2000-tih svjedočili smo zlatnom dobu ovog žanra s filmovima koji su danas kultni. Onda se nešto dogodilo i sve teže je bilo pronaći dobru i šarmantnu romantičnu komediju. Gledanost takvih filmova je uvijek bila velika jer pružaju taj ‘mozak na pašu’ osjećaj, no rijetko kad su bile kvalitetne.

Međutim, zadnjih par godina kao da se romantične komedije vraćaju na velika vrata. Daleko su od toga da budu nominirane za Oscar, no uključuju solidan scenarij, dobru priču i karizmatične zvijezde. Upravo to ima i novi film Povedi me na mjesec (Fly Me to the Moon) koji smo među prvima pogledale. Evo što mislimo.

Fly Me to the Moon

Fly Me to the Moon

Zašto se Hollywood nije prije sjetio upariti Scarlett Johansson i Channinga Tatuma? To je bilo prvo pitanje koje smo imali nakon završetka ovog filma. Johansson glumi Kelly Jones, marketinšku stručnjakinju koju vladin agent Moe Berkus (Woody Harrelson) zaposli da poboljša medijsku sliku NASA-e tijekom projekta Apollo 11, odnosno slijetanja na Mjesec 1969. godine. Tatum glumi Colea Davisa, direktora cijele misije. Upoznaju se prvo u restorančiću noć prije nego što ona stigne u NASA-u gdje joj Cole kaže kako je najljepša žena koju je vidio u životu. No, jednom kada im se putevi sretnu na poslu, stalno se sukobljavaju. Vrckasta Kelly svojim marketinškim trikovima pomuti inženjerima mozgove, a pretjeranom ozbiljnom Coleu ometa posao. Njemu je samo bitno da svoje astronaute vrati žive.

Dok se Kelly i Cole postepeno zbližavaju te čak i surađuju u pridobivanju senatora da podrže misiju, Moe naredi Kelly (prije ucijeni) novu lažnu misiju. Mora orkestrirati lažno slijetanje na Mjesec koje će biti emitirano na televiziji uživo, umjesto pravog slijetanja.

Fly Me to the Moon
Fly Me to the Moon

Odlična kemija

Povedi me na mjesec šarmantan je film, savršen kada tražite zabavni date night sadržaj. Da, poprilično je predvidljiv i prati sve već poznate smjernice romantičnih komedija, no po to smo i došli kad smo ga išli gledati. Zanimljivo je i uočiti sitnice koje film čine još dražesnijim poput konstantnog spominjanja Stanleyja Kubricka (redatelj za kojeg teoretičari zavjere vjeruju da je režirao stvarno slijetanje na Mjesec) te cameo Colina Josta, supruga Scarlett Johansson. Ono što pak čini Povedi me na mjesec zabavim su njegovi glumci. Posebno Jim Rash koji glumi redatelja lažnog slijetanja. Nasmijao nas je svaki put kad bi se pojavio na ekranu. Johansson dokazuje svoju glumačku svestranost i vidno je bolja glumica od Tatuma, no to ne znači da nisu pasali. Dapače, njihova kemija na ekranu nedvojbena je te izgledaju kao jedan od onih glumačkih parova koji stalno glume skupa.

Fly Me to the Moon

Povedi me na mjesec u domaća kina stiže 11. srpnja, u distribuciji Con filma, a definitivno nećete požaliti ako ga odete pogledati. Najavu donosimo u nastavku.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori