Svidio vam se Anyone But You? Onda pogledajte ovih pet sličnih filmova
Svidio vam se Anyone But You? Onda pogledajte ovih pet sličnih filmova

Svidio vam se Anyone But You? Onda
pogledajte ovih pet sličnih filmova

Romantične komedije doživljavaju preporod zbog filma Anyone But You. On već tjednima obara rekorde gledanosti u kinima, kako u svijetu, tako i kod nas. Film sa Sydney Sweeney i Glen Powellom u glavnim ulogama oduševila je publiku koja ga je označila novim najboljim rom-comom. Ako ste jedni od onih kojima se film svidio, donosimo pet filmova koji imaju sličan vibe.

romantične komedije

How to Lose a Guy in 10 days

Vjerojatno ne postoji sličniji film Anyone But You od jedne od najpopularnijih 2000s rom-comova. Naravno, riječ je o Kako se riješiti frajera u 10 dana. Benjamin Barry je menadžer u oglašavanju  koji se natječe s dvije kolegice za veliku kampanju. S konkurentima se nagodi da je kampanja njegova ako u 10 dana natjera ženu po njihovom izboru da se zaljubi u njega. S druge strane je Andie Anderson koja, zauzvrat, piše priču o tome kako se riješiti tipa u 10 dana. Sve to zbog oklade sa svojom urednicom da joj dopusti pisanje sadržajnijih priča. Sa skrivenim planom u svakom taboru, hoće li bilo koja strana moći dovršiti svoju misiju?

Matthew McConaughey i Kate Hudson savršen su par za ovu romantičnu komediju koja ima sve. Enemies to lovers premisu, duhovite situacije, kemiju između para i onu poznatu žutu slip haljinu.

romantične komedije

Palm Springs

Jedna od najkvalitetnijih rom-comova zadnjih pet godina je zasigurno Palm Springs. Film prati dvoje uzvanika jednog vjenčanja koji se iznenada pronađu u vremenskoj petlji te stalno proživljavaju isti dan. Andy Samberg i Cristin Milioti u glavnim su ulogama, a njihova veza u filmu podsjeća na onu u Anyone But You. Palm Springs savršen je izbor za movie night vikendom.

romantične komedije

Rye Lane

Rye Lane britanska je romantična komedija koja cijelo vrijeme prati jedan spoj dvoje mladih ljudi u Sjevernom Londonu dok oboje pokušavaju prebroditi prekid s bivšim partnerima. Iako je mnogima prošao ispod radara, ovaj film mnogi su nahvalili, a zaista je osvježenje ovom voljenom žanru. Nekad nam je sama činjenica da je film lagani rom-com dovoljna da ga gledamo, no osim toga, Rye Lane je prekrasno snimljen, s likovima se lako poistovjetiti, a to da pratimo samo jedan dan dok se oni povezuju je stvarno zanimljivo prikazano.

romantični netflix and chill

What’s Your Number

Chris Evans i Anna Faris glume susjede koji se ne podnose, no naravno, koji se s vremenom zaljube u romantičnoj komediji What’s Your Number. Kada Ally naiđe na svog bivšeg dečka koji sada izgleda fenomenalno, pomisli kako želi pronaći svakog svog bivšeg da vidi je li ijedan ipak ‘onaj pravi’. U tome joj pomaže susjed Colin kojemu Ally zauzvrat pomaže riješiti se avantura za jednu noć.

romantične komedije

What Happens in Vegas

Baš kao što se i Sydney Sweeney i Glen Powell u Anyone But You pretvaraju da su par, to u What Happens in Vegas rade Cameron Diaz i Ashton Kutcher. Oni glume Joy i Jacka koji se upoznaju u Vegasu i u stanju pijanstva tamo se i vjenčaju. Kada sljedeće jutro shvate što su napravili, stvari se još više zakompliciraju kada Jack u casinu osvoji pozamašnu količinu novca koristeći Joyin novčić. Kao njegova supruga, ona zahtijeva dio novca i to ih dovede sve do suda koji odluči kako će Joy i Jack neko vrijeme ‘za kaznu’ morati živjeti zajedno. Premisa je to ove zabavne romantične komedije koje se rado sjećamo.

Foto: Profimedia, IMDb

Učitati još
Zatvori