Nakon Barbie i Oppenheimera, ovim filmovima se radujemo do kraja godine
Nakon Barbie i Oppenheimera, ovim filmovima se radujemo do kraja godine

Nakon Barbie i Oppenheimera, ovim filmovima
se radujemo do kraja godine

Ova godina bila je puna zanimljivih i uzbudljivih naslova koje smo jedva čekali pogledati. Od Beau se boji, preko Barbie do Asteroid Cityja, pogledali smo dosta odličnih filmova, ali neke još uvijek čekamo. S obzirom na to da sezona filmskih nagrada obično krene na jesen, upravo tada i izlaze najuzbudljiviji filmovi. Donosimo vam listu onih koji će izaći do kraja godine, a koje jedva čekamo pogledati.

Hit Man

Na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Veneciji, jedan film postao je pravi dark horse. Riječ je o filmu Hit Man koji se na festivalu prikazao u Out of Competition programu. Režirao ga je izvrsni Richard Linklater (Dazed and Confused, Before trilogija, Boyhood), a glavnu ulogu ima Glen Powell. On glumi Garyja Johnsona, istražitelja koji glumi plaćenog ubojicu kako bi uhvatio pojedince koji su naručili ubojstvo. Hit Man je dobio petominutni pljesak u Veneciji, a Powell se posebno istaknuo kao glavna zvijezda filma. Akcijska komedija žanr je u kojem nam je teško zamisliti redatelja Linklatera, ali dosad nam je pružao samo odlična ostvarenja, stoga jedva čekamo pogledati i ovo.

filmovi do kraja godine

Lee

Elizabeth ‘Lee’ Miller bila je model 20-ih godina prošlog stoljeća koja je postala ratna fotoreporterka za Vogue tijekom Drugog svjetskog rata. Pokrivala je neke od najvažnijih povijesnih događaja tog razdoblja poput Blitza u Londonu, oslobođenja Pariza i koncentracijskih logora u Njemačkoj. Miller je sada dobila svoj film u kojem je glumi Kate Winslet. Film prati njezin rad kao fotoreporterke te nastojanja da otkrije skrivene istine nacističke Njemačke. Osim Winslet, u filmu se još pojavljuju i Alexander Skarsgård i Marion Cotillard. Zanimljiva biografska priča i impresivna glumačka postava čine ovaj film obećavajućim. Premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Torontu, a službeni datum izlaska još nije poznat, no potvrđeno je da će biti do kraja 2023. godine.

filmovi do kraja godine

Foe

Film Foe također je jedan od onih koje se radujemo pogledati. Saoirse Ronan i Paul Mescal glume supružnike koji žive miran život na svojoj farmi. Kada se na njihovim vratima pojavi stranac te im ponudi uznemiravajući prijedlog, stvari krenu po krivu. Film je temeljen na istoimenom romanu te je psihološki triler s elementima horora i znanstvene fantastike. Iz trailera koji je izašao se ne da puno iščitati, no čini se kako možemo očekivati napetu i zanimljivu priču. Foe je definitivno jedan od filmova koji nas najviše intrigira ove godine, a izlazi 6. listopada na Amazonu.

filmovi do kraja godine

Killers of the Flower Moon

Film kojeg ne treba puno najavljivati. Dolazak Scorsesejevog Killers of the Flower Moon u kina se bliži, a mi ne možemo dočekati. Film okuplja Leonarda DiCaprija i Roberta DeNira u uzbudljivoj kriminalističkoj i dramskoj priči. Radnja prati domorodačko pleme Osage u SAD-u čiji članovi počnu umirati pod misterioznim okolnostima 20-ih godina prošlog stoljeća. To dovede do velike FBI istrage koja uključuje i J. Egdara Hoovera. U klasičnom Scorsesejevom stilu, film traje skoro tri i pol sata, a i prije izlaska trailera, predviđale su mu se nominacije za Oscare. I dok smo za ljeto jedva čekali Barbie i Oppenheimera, sada je najiščekivaniji film upravo Killers of the Flower Moon. Film izlazi 20. listopada.

filmovi do kraja godine

Napoleon

Još jedna biografska priča koja će se uključiti u utrku za Oscare je i Napoleon. Film Ridleyja Scotta o poznatom francuskom caru kojeg je utjelovio Joaquin Phoenix. Napoleon prati same početke poznatog cara te njegov nemilosrdni uspon na tron Francuske, a sve to kroz  nepredvidljivu i intenzivnu vezu s njegovom suprugom Josephine (Vanessa Kirby). U filmu ćemo imati uvid i u njegove političke i vojne taktike, a trailer otkriva kako možemo očekivati i neke poprilično uzbudljive scene borbe. Odavno nismo pogledali dobar povijesni epic, a moglo bi se dogoditi i da Phoenix, Kirby i Scott budu nominirani za Oscar. Napoleon izlazi 22. studenog.

filmovi do kraja godine

Wonka

Willy Wonka jedan je od najpoznatijih književnih likova predočenih na filmsko platno. Stvoren je iz pera Roalda Dahla, a prvi film, Willy Wonka and the Chocolate Factory dobili smo 1971. u kojem je Wonku utjelovio legendarni Gene Wilder. Međutim, većini je vjerojatno poznatija ona verzija iz 2005., Charlie and the Chocolate Factory u kojem je uloga Wonke pripala Johnnyju Deppu. Ove godine, po prvi put ćemo dobiti origin story Willyja Wonke, a ovaj put je za naslovnu ulogu odabran Timothee Chalamet. Kada su prve slike sa seta objavljene, fanovi su poludjeli, a s trailerom koji je nedavno izašao je interes za film još više povećan. Wonka prati put poznatog candymana, od toga kako je upoznao Oompa-Loompe do osnivanja Tvornice čokolade. Režiju potpisuje Paul King (Paddington), a uz Chalameta glume još i Hugh Grant, Sally Hawkins i Olivia Coleman. U kina dolazi pred Božić, 22. prosinca.

filmovi do kraja godine

Foto: IMDb, Profimedia

Učitati još
Zatvori