Osim filma, u pripremi je i serija o velikom kreatoru Karlu Lagerfeldu. Donosimo detalje
Osim filma, u pripremi je i serija o velikom kreatoru Karlu Lagerfeldu. Donosimo detalje

Osim filma, u pripremi je i serija o velikom kreatoru Karlu Lagerfeldu. Donosimo detalje

U listopadu prošle godine brojne je ljubitelje mode razveselila informacija kako je u pripremi biografski film o legendarnom kreatoru Karlu Lagerfeldu, čija je impozantna karijera trajala više od 50 godina. Dugogodišnjeg kreatora modne kuće Chanel utjelovit će glumac Jared Leto, koji je ujedno i glavni producent filma.

Projekt se još uvijek nalazi u početnoj fazi, no poznato je kako je isti podržan od strane Lagerfeldove modne kuće. Na filmu će Leto blisko surađivati s Pier Paolom Righijem, direktorom modne kuće Karl Lagerfeld.

Karl Lagerfeld i Jared Leto

Kaiser Karl

No, osim na velikim platnima, život legendarnog kreatora uskoro ćemo moći pratiti i na malim ekranima. Streaming platforma Disney+ je najavila kako u realizaciju kreće serija Kaiser Karl. Poznato je kako će imati šest epizoda, a temeljena je na istoimenoj biografiji Raphaëlle Bacqué. Radnja započinje u ljeto 1972. godine, a tematizirati će Lagerfeldov put do vrha modne kuće Chanel, kao i rivalstvo s Yves Saint Laurentom.

Glavna uloga je povjerena španjolsko-njemačkom glumcu Danielu Brühlu, kojeg smo nedavno imali priliku vidjeti u Oscarom nagrađenoj ratnoj drami All Quiet on the Western Front. Prethodno je kritičare (i publiku) osvojio naslovnim ulogama u filmovima Good Bye, Lenin! i Rush.

Daniel Brühl

A Line of Beauty

Prije filmske i televizijske inačice, odu životu i radu velikog dizajnera dat će ovogodišnje izdanje Met Gale. Tema jednog od najprestižnijih događanja u svijetu mode je Karl Lagerfeld: A Line of Beauty. Najveći modni izlazak održat će se prvog ponedjeljka u svibnju, što ove godine pada na  1. svibnja, u Metropolitan Museum of Art u New Yorku.

Karl Lagerfeld

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori