Nadolazeća Met Gala bit će u duhu Karla Lagerfelda
Nadolazeća Met Gala bit će u duhu Karla Lagerfelda

Nadolazeća Met Gala bit će u
duhu Karla Lagerfelda

Urednica američkog modnog magazina Vogue i potpredsjednica izložbe u Metropolitan muzeju umjetnosti u New Yorku, Anna Wintour, podijelila je s javnošću kako tema nadolazećeg Met Gala događaja slavi djelo preminulog modnog genija i dizajnera Karla Lagerfelda. Puni naziv izložbe glasi Karl Lagerfeld: a Line of Beauty.

Karl Lagerfeld: a Line of Beauty

Anna Wintour objasnila je da ideja postoji još od 2019. godine nakon što je njemački dizajner preminuo. Izložba Karl Lagerfeld: Linija ljepote nazvana je po teoriji estetike Williama Hogartha iz 1753. godine. Teoriju je opisao u djelu The Analysis of Beauty. Izložba će se fokusirati na transformaciju 2D skica Karla Lagerfelda u 3D odjeću.

U Metropolitan muzeju bit će izloženo više od 150 kreacija Karla Lagerfelda. Serija izloženih odjevnih komada obuhvatit će razdoblje kreativnog usmjeravanja modnog vizionara u luksuznim kućama Chloe, Fendi, Chanel. Kao i rad za prestižne francuske brendove Balmain i Patou. Izložba će imati dva toka ljepote – ravni i serpetinasti. Osim toga izložba će slaviti i crno-bijele uniforme te dobro poznatu Lagerfeldovu mantru: Trenirke su znak poraza.

 

Nedavno smo govorili o važnosti odabira kreativnog direktora modne kuće i njegovoj ulozi u transformaciji brenda oslanjajući se na prvobitnu filozofiju dizajniranja. Karl Lagerfeld bio je pionir svog zanata. Ono što je Virgil napravio za Louis Vuitton, Riccardo Tisci za Burberry i Demna za Balenciagu, to je Karl još šezdesetih godina napravio za Fendi, a zatim osamdesetih i za Chanel.

Prije nego što je preminuo, Karl je istovremeno bio kreativni direktor triju modnih kuća – Fendija, Chanela i svoje.

Najiščekivaniji modni spektakl svakako je Met Gala događaj. Mi iz godine u godinu sa sve većim nestrpljenjem čekamo prvi ponedjeljak u svibnju. A vi?

Članak preuzet s Journal.rs

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori