Je li nastavak hit filma Knives Out veliko razočaranje?
Je li nastavak hit filma Knives Out veliko razočaranje?

Je li nastavak hit filma Knives Out
veliko razočaranje?

Krimi-drama Knives Out postala je neočekivani kino hit 2019. godine. Misterij, crni humor i renomirana glumačka ekipa ovaj su krimić inspiriran djelom Agathe Christie pretvorili u jedan od najobožavanijih filmova posljednjih godina. Ne čudi stoga što je vijest o dolasku nastavka izazvala veliko oduševljenje na društvenim mrežama.

O interesu za film Glass Onion: A Knives Out Mystery svakako govori i podatak kako je ubrzo je po premijeri zauzeo i prvo mjesto najgledanijih filmskih naslova na Netflixu.

knives out

Put markantnog detektiva Benoita Blanca ovoga puta odvodi u Grčku, a ondje se susreo s plejadom zanimljivih likova i novim misterijem koji valja razriješiti. Glavna uloga ponovno je povjerena Danielu Craigu.

Baš kao i u prvom dijelu, ostatak postave čine poznata glumačka imena među kojima su i Edward Norton, Janelle Monáe, Kate Hudson i Dave Bautista. Režiju, produkciju i scenarij ponovno potpisuje Rian Johnson.

knives out

Spomenuti podatci dali su naslutiti kako nas čeka prava filmska poslastica pa ne čudi što je film Glass Onion: A Knives Out Mystery prozvan jednim od najiščekivanijih novih naslova. No, je li opravdao očekivanja? Ako je vjerovati popularnoj stranici Rotten Tomatoes – jest, budući da je ondje stekao zavidnu ocjenu, i od strane kritike, i od strane gledatelja.

knives out

Premda je nezahvalno uspoređivati ga s originalnim naslovom, dojma smo kako ovom nastavku ipak nedostaje “ono nešto”. Premda je slijeđen uspješni recept koji je Knives Out vinuo u zvijezde, Glass Onion ostavlja “meh” utisak. Daleko od toga kako je riječ o lošem ostvarenju koje treba pošto-poto izbjeći, ali svakako nije riječ ni o filmu koji je nadmašio svog prethodnika.

Sjajna glumačka ekipa, niz referenci iz popularne kulture i solidna radnja svakako mu idu u prilog, no ovoga puta izostalo je veliko finale. “Aha, i to je to”, mogli biste pomisliti na kraju te Glass Onion strpati u kolekciju “odgledanih filmova”.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori