Počinje najfantastičniji filmski festival: Svi detalji  Fantastic Zagreb Film Festivala
Počinje najfantastičniji filmski festival: Svi detalji  Fantastic Zagreb Film Festivala

Počinje najfantastičniji filmski festival: Svi detalji Fantastic Zagreb Film Festivala

Počinje najfantastičniji filmski festival koji i ove godine nudi pregršt recentnih svjetskih žanrovskih hitova kao i kultnih klasika. 13 Fantastic Zagreb Film Festival održava se od 29. lipnja do 9. srpnja na spektakularnoj Ljetnoj pozornici Tuškanac, zagrebačkoj zelenoj oazi koji nudi bijeg od ljetnih vrućina, te u Kinu Tuškanac.

13 Fantastic Zagreb Film Festival

Festival 29. lipnja otvara sjajan švedski film Ufo Sweden. Ovaj znanstveno fantastični triler najlakše je opisati kao dijete ljubavi između hit serija Dosjei X i Stranger Things, te jednog od najpopularnijih holivudskih filmova Povratak u budućnost, s jednako uzbudljivim i nadnaravnim zapletom koji će zadovoljiti sve ljubitelje znanstvene fantastike, misterioznih priča, trilera i avanture!

Do 9. srpnja publiku očekuje spoj atraktivnih premijera i kultnih žanrovskih klasika. Od novih naslova izdvajamo horor triler američkog redatelja Ti Westa Pearl, toliko strašan da je čak i slavni redatelj Martin Scorsese izjavio kako je nakon gledanja imao problema sa spavanjem. Glavna junakinja Pearl, očajnički želi drukčiji život, inspiriran onima koje je vidjela u holivudskim filmovima. Sanja o slobodnom životu neograničenih mogućnosti i glamurom showbiza, ali prije svega – ljubavlju. “Film je toliko uznemirujuć da sam imao poteškoća zaspati nakon što sam ga pogledao”, izjavio je legendarni Martin Scorsese koji je Pearl opisao kao hipnotičko iskustvo koje prodire duboko u dušu gledatelja.

Na programu je i animirani SF spektakl Plastično nebo, koji prikazuje mračnu distopijsku budućnost Zemlje u kojoj se ljudi u dobi od 50 godina pretvaraju u drveće kako bi postali hrana za nove generacije. Južnokorejski akcijski SF triler Brod za Busan redatelja Kima Hong-suna prava je poslastica za ljubitelje žestoke akcije s nadnaravnim elementom i još jedan vrhunski žanrovski film superiorne južnokorejske zanatske filmske škole koja ne prestaje izbacivati hitove.

Finski nadnaravni horor triler Kuckanje, inspirirani je folk legendama i mitovima, a autori klasični filmski narativ o duhovima i ukletoj kući koriste kao temelj za kompleksniju priču i poruku. Film koristi elemente horora, suspensa i nadnaravnog kako bi, kroz brutalnu priču i prijeteću atmosferu, prenio ekološku poruku, a neočekivani obrat u završnici. A završna scena najjezovitija je noćna mora koju ćete dugo pamtiti!

Na programu je i Posljedni dječak na zemlji, uzbudljiv futuristički omnibus od 7 intrigantnih i žanrovski različitih epizoda O d AI trilera, creature feature horora i svemirske drame do kafkijanske noćne more, time travel ljubavne priče do blejdranerovske priče i posvete SF-u 80-tih Slice of Life u režiji i produkciji hrvatskih filmaša Luke Hrgovića i Dina Juliusa. Film je distopijska znanstveno-fantastična priča smještena u daleku budućnost, a u središtu zbivanja je misteriozni dječak koji predstavlja jedinu nadu za budućnost čovječanstva. Ili možda ipak ne? Ponekad je bolje ne znati odgovor.

Na programu je kultno remek-djelo Ptice Alfreda Hitchcocka koji se prikazuje povodom 60 obljetnice od izlaska u kina. Hitchcockov klasik iz 1963. o ljudskoj ranjivosti i nesagledivim silama prirode i danas se smatra jednim od najinovativnijih i najutjecajnijih triler horora svih vremena.

Na programu je i akcijski evergreen U Zmajevom gnijezdu s Bruceom Leejem koji slavi svoju 50. obljetnicu, a predstavlja revolucionarno borilačko remek-djelo, kultni film i kulturološki fenomen. U režiji Roberta Clousea i i legendarnim Bruceom Leejom u njegovom posljednjem dovršenom filmu, U zmajevom gnijezdu je srušio sve kulturološke, političke i društvene barijere i upoznao svijet sa sirovim magnetizmom, nevjerojatnom karizmom, fizičkom snagom i vještinama Brucea Leeja.

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori