Dok čekamo nastavak filma Dune, prisjetit ćemo se prvog. Ponovno je stigao u kina
Dok čekamo nastavak filma Dune, prisjetit ćemo se prvog. Ponovno je stigao u kina

Dok čekamo nastavak filma Dune, prisjetit ćemo se prvog. Ponovno je stigao u kina

Jedan od najiščekivanijih filmova godine zasigurno je drugi dio megahita Dune. Film je bio pauziran zbog štrajka u Hollywoodu, no poznat nam je službeni datum izlaska – 29. veljače. Dok čekamo da nam stigne, možda bi bilo dobro podsjetiti se prvog dijela. Upravo zato je u kina danas ponovno stigao prvi dio ove odlične filmske avanture.

Dune: Prvi dio

Prvi dio

Dune je nastao prema istoimenom romanu iz 1965. godine, a ovo mu nije bila prva filmska adaptacija. U 80-ima se u tome okušao legendarni David Lynch, no film nije prošao toliko dobro među publikom. Denis Villeneuve preuzeo je adaptaciju u svoje ruke i 2021. je izašao film koji je pomeo sve rekorde gledanosti. A o čemu je riječ? Dune je znanstveno-fantastični film koji prati Paula Atreidesa, nasljednika plemićke obitelji koja biva upletena u rat za kontrolu imovine galaksije. Paul uz to, ima jake vizije mračne budućnosti koja ga čeka.

Glavna uloga pripala je Timotheeju Chalametu, a u filmu se pojavljuju i Zendaya, Josh Brolin, Jason Momoa, Oscar Isaac i Rebecca Ferguson. Kada je izašao, Dune je bio apsolutni hit, stoga je sada odlična prilika i za one koji ga nisu uspjeli još uhvatiti, da ga pogledaju.

Dune: Prvi dio

Što nam donosi nastavak?

U drugom dijelu Paul se ujedinjuje s Chani (Zendaya) i Fremanima kako bi osvetio svoju obitelj. Među novim glumačkim imenima našli su se Austin Butler i Florence Pugh. Villeneuve je rekao kako drugi dio nastavlja tamo gdje je prvi završio te da neće biti vremenskog skoka. Upravo zato bilo bi se dobro podsjetiti prvog dijela. Dok čekate 29. veljače, pogledajte Dune: Part One u Cinestar kinima u Hrvatskoj, a u nastavku donosimo trailer za drugi dio.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori