Drugi dio filma Dune tek je izašao, a već je najviše ocijenjeni film u povijesti
Drugi dio filma Dune tek je izašao, a već je najviše ocijenjeni film u povijesti

Drugi dio filma Dune tek je izašao, a već je najviše ocijenjeni film u povijesti

Danas u kina napokon stiže drugi dio megapopularnog znanstveno-fantastičnog filma Dune. Nakon što je prvi dio izašao 2021. godine i vratio ljude u kina nakon pandemije, svi su željno iščekivali najavljeni drugi dio. Film je prvotno trebao izaći u studenom prošle godine, no premijera je odgođena zbog štrajka u Hollywoodu. Strpljivo smo čekali i dočekali. Dune: Part Two od danas je u kinima, a već je najviše ocijenjen film na IMDb-ju u povijesti!

Dune: Part Two

Najviša ocjena u povijesti

Oni koji su film imali priliku pogledati prije nego što je službeno stigao u kina, nazivali su ga najboljim znanstveno-fantastičnim filmom svih vremena. Hype oko filma ne može biti veći. Hoće li to uništiti film ili ne, preostaje nam za vidjeti. Ipak, činjenica ostaje da je Dune: Part Two za sada, najbolje ocijenjen film na IMDb-ju svih vremena. Ima nevjerojatnu ocjenu od 9.4. Time je prešišao dosadašnjeg držača tog rekorda – The Shawshank Redemption koji je tu titulu držao godinama s ocjenom od 9.3. Ono što apsolutno oduševljava i filmu daje još veća očekivanja (ako su ona i mogla uopće biti još veća) je to da film danas stiže u kina.

Jedini filmovi koji su u takvom kratkom vremenu uspjeli imati visoke ocjene na IMDb-ju su Avengers: Endgame te Avatar.

Dune: Part Two

Zašto ima toliko visoku ocjenu?

Drugi dio Dunea s ovom ocjenom smjestio se među klasicima poput spomenutog Shawshanka, The Godfathera i The Dark Knighta. Svi oni imaju preko 9 ocjenu. Za razliku od Avengersa i Avatara koji su na kinoblagajnama zaradili oba preko dvije milijarde eura, prvi Dune zaradio je ‘samo’ 400 milijuna, no film je kod publike i kritika prošao jako dobro te osvojio čak šest Oscara. Ako pogledate recenzije Dune: Part Two na IMDb-ju, vidjet ćete da niti jedna ocjena ne ide ispod devet što je impresivno.

Ne sumnjamo kako će ovo postignuće rezultirati milijardama dolara na kinoblagajnama i kako će Dune oboriti još rekorda. Naravno, jedva čekamo i vidjeti kakva će ocjena biti jednom kad film bude u kinima tjednima te kad ga sve više ljudi pogleda. Hoće li Dune: Part Two godinama držati titulu najviše ocijenjenog filma na IMDb-ju ili će se sve uskoro promijeniti?

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori