Izvrnuto obrnuto 2 zaradio milijardu dolara što ga čini najgledanijim filmom ove godine
Izvrnuto obrnuto 2 zaradio milijardu dolara što ga čini najgledanijim filmom ove godine

Izvrnuto obrnuto 2 zaradio milijardu dolara što ga čini najgledanijim filmom ove godine

Jedan od najpoznatijih i najuspješnijih suradnji Disneyja i Pixara je animirani film Izvrnuto obrnuto (Inside Out). U velikom hitu iz 2015. godine upoznali smo djevojčicu Riley i njezinih pet emocija. Nedavno nam je stigao i nastavak – Izvrnuto obrnuto 2!

Izvrnuto obrnuto 2

Zaradio milijardu dolara

U prvom nastavku emocije Sreća, Strah, Tuga, Ljutnja i Gađenje morale su se nositi s privikavanjem na novu okolinu zbog selidbe u novi grad. Međutim, sada kada Riley postaje tinejdžerica život joj postaje još više emotivno zahtjevan.

Nova emocija, Tjeskoba unosi nemir u Rileyin um. Ona je poput snopa iscrpljene energije, uvijek budna i entuzijastično se brine o svim mogućim negativnim ishodima. Njezin cilj je osigurati da je Riley spremna suočiti se sa svim izazovima. Pojavljuje se i Zavist, koja je čvrsto odlučna u svojoj ljubomori prema tuđim stvarima. Stalno je ljubomorna na ono što drugi posjeduju i ne stidi se izražavati svoje želje. Tu je i letargična Dosada koja često dodaje dozu tinejdžerske apatije Rileyinoj osobnosti te Sram kojemu je najdraže ostati u sjeni.

Film je sada postigao i povijesni uspjeh. Naime, Izvrnuto obrnuto 2 postao je prvi animirani film u povijesti koji je zaradio milijardu dolara na kinoblagajnama. Ovo je već sada najgledaniji film godine kada je riječ o zaradi u kinima te dokaz koliko je riječ o voljenom filmu.

Film Izvrnuto obrnuto 2 je režirao Kelsey Mann, a producirao Mark Nielsen uz glazbu Andree Datzman, a još uvijek ga stignete pogledati u svim kinima, u distribuciji Blitz filma.

Sinkroniziranoj verziji glas su posudili Judita Franković Brdar (Sreća), Biserka Ipša-Kunčević (Tuga), Marko Makovičić (Strah), Iva Šulentić (Gadljivost), Bojan Navojec (Bijes), Neva Serdarević (Rajka Andersen), Jelena Miholjević (mama), Frano Mašković (tata), Amanda Prenkaj (Tjeskoba), MIACH (Valentina Ortiz), Niko Čuturić (Torbić), Leona Paraminski (Trenerica Roberts), Ella Dvornik (Dosada), Mara Picukarić  (Zavist), Mirela Brekalo-Popović (Nostalgija, Mamin Bijes) te brojni drugi.

Foto: IMDb, TikTok (@aqurr)

Učitati još
Zatvori