Na Netflix je stigao jedini film u kojem Britney Spears ima glavnu ulogu
Na Netflix je stigao jedini film u kojem Britney Spears ima glavnu ulogu

Na Netflix je stigao jedini film u kojem
Britney Spears ima glavnu ulogu

Svaku curu koja je odrasla uz hitove Britney Spears razveselit će vijest da je njezin jedini film u kojem ima glavnu ulogu sada dostupan na Netflixu! Riječ je o filmu Crossroads iz 2002. U njemu se osim Britney, pojavljuju i neke velike zvijezde. Zoe Saldana, Taryn Manning, Kim Cattrall i Dan Aykroyd pridružili su se pop pjevačici. Kada je izašao film je bio popljuvan od strane kritika i javnosti, a veliki razlog toga je bio upravo činjenica da je u njemu Britney.

Neki od nas film su imali na DVD-u, a nove generacije koje nisu nikada ni čule za film, sada će imati priliku vidjeti u čemu je 2002. bio toliki hype. Činjenica je da je Crossroads lagani filmić o prijateljstvu i ostvarenju snova. Možda ne zaslužuje duboku analizu, ali nismo mogli odoljeti.

Crossroads

Zaboravljeni film

Crossroads prati tri najbolje prijateljice – Lucy (Spears), Kit (Saldana) i Mimi (Manning). Započinje tako što sve tri zakopaju kutiju sa svojim snovima i zakunu se da će je ponovno otvoriti na noć svoje maturalne večeri. Od tad se stvari s prijateljicama poprilično promijene u malom gradu u Georgiji u kojem žive. Lucy je ‘little miss perfect‘, najbolja učenica škole od koje roditelji očekuju da će ići na fakultet, Kit je zaručena kraljica maturalne, a Mimi je trudna tinejdžerica. Na noć maturalne, otvore kutiju, ali se odluče na veliki korak. Lucy je oduvijek maštala o karijeri u glazbi te kaže prijateljicama kako će se uputiti u Los Angeles i ganjati svoj san. One dvije joj se pridruže i kreće putovanje iz Georgije u Kaliforniju tijekom kojeg se svašta dogodi. U priču se, naravno, uključi i zgodni dečko Ben.

Kada je izašao prije više od 20 godina, Crossroads je bio skoro univerzalno izrugivan. Loš scenarij i manjak filmskog umijeća bio je uparen s činjenicom da je Britney u to vrijeme bila posvuda, a kako to inače biva sa zvijezdama, mnogima se to nije svidjelo. Film je nakon toga, bio praktički izgubljen, nigdje ga se nije moglo pronaći. Sve do sada. Prvi put je dostupan na streamingu.

Crossroads
Crossroads

Britney nisu dali ni šansu

Kada glazbene zvijezde odluče da bi se okušali u filmovima, to često u startu ne bude dobro prihvaćeno. Koliko god neke izvedbe bile dobre (sjetimo se Princea u Purple Rain ili Davida Bowieja u Prestižu), stvarnost je ta da ih većina flopne. To je bio slučaj s Taylor Swift u filmu Valentine’s Day, Jennifer Lopez u skoro svakom filmu u kojem je bila, Mariah Carey u filmu Glitter i malo recentnije, Harry Styles u Don’t Worry Darling. Tako da je i Britneyna izvedba naišla na oštre kritike. No, nije samo činjenica da je jedna pop pjevačica odlučila malo glumiti razlog zbog čega je javnost u to vrijeme odbila film.

Britney je u to vrijeme bila na svom vrhuncu. Nakon uspjeha pjesama Oops I Did It Again i Hit Me Baby One More Time, taman je izdala drugi album i pjesmu Slave 4 U u kojima je najavila svoju seksi eru. Onda je došao njezin poznati nastup sa zmijom na VMA dodjeli nagrada, a prekinula je i vezu s Justinom Timberlakeom. U vrijeme izlaska filma Timberlake je upravo bio objavio pjesmu Cry Me a River koja je navodno o tome kako ga je Britney prevarila. Tako da Britney zapravo otpočetka nije imala šansu. Znamo već njezinu priču i to koliko je bila osuđivana i maltretirana. Njezina sama pojava u filmu već ga je osudila na propast. No, sada kada znamo bolje, Crossroads se napokon može konstruktivno kritizirati umjesto kolektivno izrugivati.

Crossroads predstavlja girlhood

Budimo realni, Crossroads nije najkvalitetniji film, ali nije ni toliko loš koliko ima lošu reputaciju. Bilo je dovoljno hejtati jednu osobu kako bi se film u potpunosti zanemario. Te godine, što god da je Britney napravila gledalo se pod povećalom. Da je i bila najbolja glumica u filmu, ljudima se ne bi svidjelo. Sada ga možemo gledati drugim očima. Crossroads je kultni film među Britneynim fanovima, on predstavlja ono što TikTok danas zove ‘girlhood‘. Koja djevojka se ne želi uputiti na road trip sa svojim najboljim prijateljicama? Film je sladak, šarmantan te ima poruku o prijateljstvu i podršci. Uz to, Britney je u filmu predstavila još jedan hit – I’m Not a Girl, Not Yet a Woman (njezin outfit dok izvodi pjesmu još uvijek živi rent free u našoj glavi otkako smo film kao mali pogledali na DVD-u).

Za sve one koji su odrasli u vrijeme kada je Britney Spears vladala scenom, dolazak filma na Netflix nostalgično je putovanje. Nadamo se da nismo jedini koji ćemo ga opet pogledati.

Foto: IMDb, Instagram (@netflix)

Učitati još
Zatvori