Trailer za seriju po knjizi Sally Rooney izgleda kao da će ovo biti naša nova opsesija

Trailer za seriju po knjizi Sally Rooney izgleda kao da će ovo biti naša nova opsesija

O romanima Sally Rooney na Journalu smo vam nebrojeno puta pisali. Utjecaj koji je ova mlada književnica u svega nekoliko godina i tri romana ostavila na književnu scenu izazovno je opisati, ali ne kaže se uzalud da je nastao gotovo kult Sally Rooney na društvenim mrežama. Prepoznatljiva po elegičnom tonu, britkim osvrtima na političku klimu i prije svega – jedinstvenim modernim ljubavnim i prijateljskim odnosima, Rooney je svojim radovima zaludjela svijet i bilo je pitanje trenutka kad će niknuti serije po njezinim knjigama.

Prvi se put to dogodilo s Normal People, serijom nastalom po istoimenom romanu koja je doslovce preko noći lansirala Daisy Edgar-Jones i Paula Mescala u najveće nove zvijezde. Ovih se dana veselimo izlasku nove serije nastalo po Rooneyinom drugom romanu: Conversations With Friends. Prve fotografije iz serije već su izazvale pravu euforiju, a sad je napokon izašao i prvi trailer.

Uz novu pjesmu Phoebe Bridgers, trailer prikazuje glavne protagoniste: prijateljice Frances (Alison Oliver) i Bobbi (Sasha Lane) koje imaju crush na bračni par Nicka (Joe Alwyn) i Melissu (Jemima Kirke). Jasno je iz trailera da će Francesine emocije prema Nicku prerasti u nešto intenzivno, a već trailer odiše intrigantnom estetikom i zasad obećavajućim glumačkim izvedbama. Kirke i Alwyn dobro su poznati televizijskoj publici, dio zasigurno poznaje i Lane, ali Alison Oliver u naslovnoj će ulozi debitirati na ekranu.

Serija izlazi 15. svibnja na servisu Hulu, a ne sumnjamo da će izazvati novi val hypea oko Rooneyinih priča.

Foto: Hulu

Učitati još
Zatvori