Izgleda da nitko ne gleda akcijski triler s Duom Lipom. Nemojte ni vi
Izgleda da nitko ne gleda akcijski triler s Duom Lipom. Nemojte ni vi

Izgleda da nitko ne gleda akcijski triler
s Duom Lipom. Nemojte ni vi

Posljednjih dana možda ste u kinima naišli na film Argylle. Okupljen sa zvjezdanom glumačkom postavom, imao je potencijala postati kinohit, no već prve kritike su ga popljuvale, a izgleda da ga nitko ni ne ide gledati. Što se dogodilo filmu kojeg predvode Henry Caville i Dua Lipa?

Argylle

O čemu je riječ?

Radnja prati Elly Conway (Bryce Dallas Howard), intovertiranu spisateljicu romana o špijunima. Živi miran i neprimjetan život, sve dok radnja jednog njezinog romana ne postane malo preslična pravom životu. Elly biva uvučena u pravi svijet špijunaže kada underground kriminalci svoje aktivnosti počnu temeljiti na njezinom djelu. Tu dolazi i špijun Aiden (Sam Rockwell) koji će je zaštititi od potencijalne otmice i ubojstva. Njih dvoje (i njezina mačka Alfie) moraju preživjeti svijet u kojem ništa nije kako se čini i nikome se ne može vjerovati. Osim Howard i Rockwell, veliku ulogu u filmu imaju i Henry Caville te Bryan Cranston, a pojavi se i Dua Lipa u svojoj prvoj filmskoj ulozi ikad.

Film je režirao Matthew Vaughn, poznat po franžizi Kingsman i X-Men, a režirao je i Kick-Ass i Layer Cake. Sve su to odlični akcijski filmovi čija je radnja uistinu uzbudljiva, a postali su i uspješni. Stoga, što je pošlo po krivu u Argylleu?

Argylle

Loše kritike, prečudna radnja i veliki budžet

Rane recenzije Argyllea bile su veliki problem za film. Najviše kritika išlo je na račun toga što film predugo traje s obzirom na to da je lagani akcijski triler te na to da je film previše predvidljiv. Prati klasičnu špijunsku triler priču i zapravo ne donosi ništa novo, što objašnjava i zašto ga ljudi ne idu gledati u kina. Radnja filma je također opisana kao quirky. Publiku je od filma možda odvuklo to što je film predaleko otišao sa svojom ‘čudnom’ premisom, posebnim set upom i svijetom te se publika onda nije mogla povezati s filmom. Iako su Vaughnovi filmovi prepoznatljivi po svom čudnom elementu, Argylle je izgleda promašio. Budžet filma možda je pak bio i najveći problem. S vrtoglavih 200 milijuna dolara, Argylle nije uspio vratiti ni pola toga, zaradivši tek oko 35 milijuna. S obzirom na tu činjenicu, možemo reći kako je film otpočetka bio osuđen na propast.

Argylle

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori