Angelina Jolie postala je Maria Callas. Izašle su prve fotografije sa seta novog filma o opernoj divi
Angelina Jolie postala je Maria Callas. Izašle su prve fotografije sa seta novog filma o opernoj divi

Angelina Jolie postala je Maria Callas. Izašle su prve fotografije sa seta novog filma o opernoj divi

Da Hollywood voli biografske filmove nije strano. A pogotovo filmove o već poznatim ljudima. Nakon što smo ovo ljeto dobili Oppenheimer, film o poznatom fizičaru, sada čekamo Bradley Cooperov Maestro, o legendarnom skladatelju Leonardu Bernsteinu, kao i Ridley Scottov Napoleon, o poznatom francuskom caru. No, sprema se i još jedna posebna biografska priča. Angelina Jolie glumit će opernu pjevačicu Mariju Callas, a sada su izašle i prve fotografije.

glazbeni biografski filmovi
Angelina Jolie

Povratak glumice?

Izašle su prve dvije fotografije glumice u ulozi Marie Callas u nadolazećem biopicu nazvan Maria. Film prati tragičnu životnu priču poznate operne pjevačice u zadnjim danima njezina života u Parizu 1970. godine. Scenarij potpisuje Steven Knight zaslužan za kreiranje serije Peaky Blinders te filmove Spencer i Eastern Promises. Film je režirao Pablo Larraín, poznat po režiraju filmova o poznatim damama. Već je režirao film Jackie, o bivšoj prvoj dami Jackie Kennedy te Spencer, biografsku priča o Princezi Diani.

Glavna uloga pripala je Angelini Jolie koju odavno nismo vidjeli u nekoj značajnoj ulozi. Zadnja uloga joj je iz 2021. godine u Marvelovom filmu Eternals, a sve manje se pojavljuje na ekranima kao glumica. Već odavno se profilirala kao uspješna redateljica, a poznata je i po svom humanitarnom radu s UNCHR-om. Objava kako će upravo Angelina Jolie glumiti Mariu Callas, stoga je obradovala mnoge, a pitamo se znači li ovo povratak glumice?

Angelina Jolie

Osim Jolie, u filmu još glume i Valeria Golino (Portrait of a Lady on Fire) kao Marijina sestra Jackie Callas, Haluk Bilginer kao Marijin ljubavnik Aristotle Onassis te Pierfrancesco Favino, Alba Rohrwacher i Kodie Smit-McPhee (Power of the Dog). Još se ne zna službeni datum izlaska filma, no očekuje se da bi ga mogli pogledati nekad sljedeće godine.

Foto: IMDb, Profimedia

Učitati još
Zatvori