Audrey Tautou u filmu koji se
snima na hrvatskoj obali

Scene se snimaju na Hvaru (Hvar, Starigrad, Jelsa, uvala Jagodna, Pakleni otoci), Visu i Biševu, a na filmu je angažirano dvije trećine hrvatskih filmskih djelatnika, među kojima su i voditelji sektora poput scenografa Ivice Trpčića, kostimografkinje Nikoline Kostanjšek, slikarice maske Tine Jesenković, direktora filma Jurice Estera i dr.

Odiseja post 1

Odiseja, snimanje

Režiju i scenarij Odiseje potpisuje Jérôme Salle, a glavne uloge nose Lambert Wilson kao Cousteau, Audrey Tautou kao njegova supruga Simone i Pierre Niney kao Cousteauov tragično preminuli sin Philippe. Za produkciju je zadužen Fidélité Films/Pan-Européenne, dok produkciju u Hrvatskoj servisira MP Filmska produkcija.

cousteau

Jacques Cousteau

Jacques Cousteau legendarni je francuski oceanograf i istraživač podmorja koji je snimio 120 dokumentarnih filmova o tajanstvima mora i tako doprinjeo razumijevanju podvodnog svijeta. Zajedno s Louisom Malleom snimio je film Svijet tišine (Le monde du silence) koji je 1956. godine osvojio Zlatnu palmu na festivalu u Cannesu, a zatim i nagradu Oscar. Cousteau je osvojio još dva Oscara i niz filmskih nagrada, ali većina ga pamti po dokumentarnom serijalu Podvodni svijet Jacquesa Cousteaua (The Undersea World of Jacques Cousteau) koji je emitiran krajem 60-ih te bio jedan od najpoznatijih serijala tog vremena. Zajedno s inženjerom Émileom Gagnanom Cousteau je 1943. konstruirao prvi automatski spremnik sa stlačenim zrakom te je sudjelovao u kreiranju i usavršavanju druge ronilačke opreme, a za svoje je sudjelovanje u Drugom svjetskom ratu dobio i odlikovanje Legije časti.

Odiseja Lambert Wilson_Hrvoje Hribar post

Lambert Wilson, Hrvoje Hribar

Nakon Hrvatske filmska ekipa seli u Južnoafričku republiku i na Antarktik, gdje će snimati do kraja prosinca. Premijera filma očekuje se na jesen 2016. godine.

Foto: HAVC, Facebook

Učitati još
Zatvori