Od Teda Lassa do Davida Beckhama: Serije kojima je u prvom planu nogomet
Od Teda Lassa do Davida Beckhama: Serije kojima je u prvom planu nogomet

Od Teda Lassa do Davida Beckhama: Serije
kojima je u prvom planu nogomet

Svijet trenutno trese nogometna groznica! Upravo je nogomet bio i inspiracija za naše filmske vikend prijedloge, a sada su na red došle i serije nogometne tematike. Popis pet najzanimljivijih čeka vas u nastavku.

The English Game

Miniserija koja prati razvoj nogometa u Engleskoj 19. stoljeća. Kroz šest epizoda upoznajemo aristokrata Arthura Kinnairda, jednu od prvih nogometnih zvijezda i Fergusa Sutera, priznatog nogometaša u njihovom nastojanju da prevladaju rasne razlike.

ted lasso

Ted Lasso

U vrlo kratkom roku Ted Lasso se premetnuo u jednu najboljih humorističnih serija posljednjih godina. I to s razlogom! Jason Sudeikis apsolutno briljira u ulozi osebujnog trenera.

Club de Cuervos

Club de Cuervos originalna je Netflixova serija na španjolskom jeziku koja nas vodi u izmišljeni grad Nuevo Toledo u Meksiku. Lokalni gradski nogometni tim, Cuervos FC, u središtu je zbivanja. Dok osobni odnosi igrača također čine dio priče, fokus je zapravo na borbi za moć oko upravljanja timom. Mogi bismo reći da je ovo sjajan primjer kako to izgleda kada telenovela susretne nogomet.

The Kicks

Namijenjen mlađoj publici, The Kicks prati 12-godišnjakinju koja slovi za veliku nadu ženskog nogometa. No, iznenadno preseljenje bi moglo uvelike utjecati na njezinu nogometnu karijeru, budući da će završiti u klubu koji uspješno drži dno ljestvice.

Save our squad

Save Our Squad

David Beckham je zvijezda serije Save Our Squad. Zahvaljujući ovoj limitiranoj seriji popularni Becks se vraća svojim korijenima, odnosno na mjesto s kojeg je startala njegova karijera – istočni London. Razlog njegovog povratka je spasiti mladu momčad Westward Boysa, kojoj prijeti opasnost od ispadanja u niži rang.

Foto: IMDb, Disney+

Učitati još
Zatvori