Romantične i sportske komedije u kojima će uživati sve ljubiteljice nogometa
Romantične i sportske komedije u kojima će uživati sve ljubiteljice nogometa

Romantične i sportske komedije u kojima će
uživati sve ljubiteljice nogometa

U nedjelju, 20. studenog starta Svjetsko nogometno prvenstvo u Katru. Prvi zvižduk na utakmici između reprezentacija Katra i Ekvadora označit će da je pred nama (gotovo) mjesec dana sportske manije u kojoj će svijet “disati” za nogomet.

Upravo je nogomet bio i inspiracija za naš odabir nedjeljnih filmskih prijedloga. Premda u povijesti kinematografije postoji niz sjajnih dokumentaraca i sportskih drama koje tematiziraju najvažniju sporednu stvar na svijetu, mi smo se ovoga puta odlučili predstaviti vam nešto drugačiju listu. Naglasak je pritom postavljen na romantične i sportske komedije u kojima glavne aktere povezuje upravo nogomet.

She’s the Man

Priča o djevojci Violi koja će zbog ostvarenja srednjoškolske ljubavi spremna zaigrati i nogomet s godinama je među mlađom publikom stekla kultni status i premetnula se u jednu od istaknutih teen komedija. Svakako ju vrijedi ponovno pogledati.

Bend It Like Beckham

Ovaj duhoviti film, izvorno namijenjen mlađoj publici, otkriva nam kako to izgleda kada dvije djevojke vođene željom za ostvarivanjem karijere u profesionalnom nogometu krenu u realizaciju cilja. Usprkos željama svojih roditelja, one će uspješno zaigrati “baš poput Beckhama”.

 

 

Fever Pitch

Ova romantična komedija tematizira odnos para u čiji se odnos upleo nogomet. Glavni junak opsjednut je voljenim nogometnim klubom, a ova bi mu opsesija mogla ozbiljno poljuljati ljubavni život. Naslovna uloga povjerena je Colinu Firthu, a film je nastao prema istoimenom književnom predlošku hvaljenog britanskog autora Nick Hornbyja.

Playing for Keeps

Ova romantična komedija, u čijem je fokusu bivši profesionalni nogometaš, okupila je uistinu zvjezdanu ekipu. Glavna uloga povjerena je Gerardu Butleru, a uz njega se pojavljuju Jessica Biel, Uma Thurman, Catherine Zeta-Jones i Dennis Quaid.

Kicking & Screaming

Ova obiteljska komedija, u kojoj je glavna uloga povjerena komičaru Willu Ferrellu, donosi nam priču o ocu koji preuzima dužnost trenera dječjeg nogometnog tima. A za njega će ovaj zadatak predstavljati pravi izazov, iz neočekivanog razloga.

Sportska drama s elementima komedije donosi nam priču o srpskoj nogometnoj reprezentaciji koja odlučuje slijediti san koji ih vodi na putovanje na prvo Svjetsko nogometno prvenstvo u Urugvaj. Zahvaljujući ostvarenju svog sna postali su prave zvijezde i žive legende.

Ajmo žuti

Za kraj liste svakako vrijedi spomenuti i ovu domaću sportsku komediju u kojoj dvojica ostarjelih navijača niželigaškog amaterskog tima svome klubu pokušavaju vratiti staru slavu. Djeluje kao da im se sreća osmjehnula dolaskom novog investitora, no njegove namjere možda ipak nisu ono što je dvojac očekivao.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori