Journal Man: cool mjesta za afterwork pivo u Zagrebu

Journal Man: cool mjesta za
afterwork pivo u Zagrebu

Nakon posla ponekad je najbolje otići na pivo. Opušteni razgovor i laid back atmosfera nekako je bolja uz divan okus probranih craft piva. Hrvatska pivska scena bogatija je nego ikada i stvarno na skoro svakom koraku možete naći mjesta s vrlo dobro ili čak odličnom ponudom domaćih i stranih craft piva. Mi smo izdvojili nama omiljenih pet lokacija, odličnih upravo za to piće nakon posla.

The Most Unusual Garden

Jedan od omiljenijih i maštovitijih zagrebačkih kafića A most unusual garden svakog gosta oduševi svojim interijerom, no i simpatičnom terasom kojoj je zaštitni znak svakako kućica na drvetu – u kojoj osim što možete popiti piće i podružiti se, možete uživati i u iznenađujućem pogledu. No, ono po čemu su još poznati jest prilično veliki izbor odličnih craft piva. Svakako jedna od popularnijih lokacija za pivo nakon posla u Zagrebu.

DSC07722

The Garden Brewery

Prije dvije godine na zagrebačkom žitnjaku otvoren je The Garden Brewery, novo mjesto za sve ljubitelje craft piva, kao još jedan poduzetnički potez Nicka Colgana koji je u Hrvatsku doveo The Garden Festival i sve popratne Garden sadržaje u kojima već godinama uživamo. Velika pivovara mjesto je druženja, isprobavanja piva i omiljenih Submarine BBQ burgera, a da Zagrepčani i njihovi gosti itekako podržavaju ovakve sadržaje dokazuje njihov uspješan dosadašnji rad i odlične pive koje donose na stol.

The Garden Brewery1 by Antun Cerovecki

Medvedgrad pivnica

Svima sigurno jedno od najdražih mjesta u gradu je Medvedgrad pivnica u Ilici. Ako i niste pasionirani ljubitelj pive sigurno ste ju posjetili, ako ništa, barem zbog lijepe i u zelenilu izolirane terase. Jedno je od najposjećenijih afterwork mjesta u Zagrebu, a uz onu u Ilici u Obrtničkom prolazu, nemojte zanemariti niti pivnicu u Tkalčičevoj ulici. Njihova bogata ponuda pive i često uvođenje novih privremenih piva koja se slažu uz godišnja doba i razne prilike često mame osmjehe i osvježavaju goste upravo u popodnevnim satima nakon radnog vremena.

Pivovara Medvedgrad terasa Ilica 1

Craft Room

Opatovina je oduvijek bila mjesto za sve ljubitelje pive, a Craft Room njezin centar okupljanja. U svojoj ponudi ima sve hrvatske, ali i doista velik broj piva najboljih svjetskih craft pivara. Ponuda se neprestano nadopunjava i izmjenjuje novim craft brendovima, baš kao i ponuda jednostavnih pivničkih jela.

craft room 2

craft room 1

Fakin craft bar

Fakin Craft Bar u Ulici grada Vukovara još je jedna craft destinacija. Šank s 24 pipe za točenje je posebna konstrukcija sa četiri odvojene rashladne zone kojima se  gostu pruža užitak konzumacije piva poslužene na preporučenim temperaturama. Ukupna dužina šanka od 15 metara je komplet konzumna ploha i očekuje se da će gost uživati u sjedenju i isprobavanju piva.

Foto: Unsplash, Fakin craft bar, Craft Room, Medvedgrad pivnica, The Garden Brewery, The Most Unusual Garden

Učitati još
Zatvori