Cool mjesta za afterwork pivo u Zagrebu
Cool mjesta za afterwork pivo u Zagrebu

Cool mjesta za afterwork pivo u Zagrebu

Složit ćemo se, nakon posla ponekad je najbolje otići na pivo. Opušteni razgovor i laid back atmosfera nekako je bolja uz divan okus probranih craft piva. Hrvatska pivska scena bogatija je nego ikada i stvarno na skoro svakom koraku možete naći mjesta s vrlo dobrom ili čak odličnom ponudom domaćih i stranih craft piva. Mi smo izdvojili nama omiljenih šest lokacija, odličnih upravo za to piće nakon posla.

Bir

U Harambašićevoj ulici, nedaleko Ekonomskog fakulteta, smjestila se Craft pivovara i pivnica Bir, mjesto gdje u ugodnom i lijepo uređenom barskom interijeru možete uživati u craft pivu koje se proizvodi na licu mjesta i ukusnim zalogajima domaćeg mesa s hrvatskih farmi.

Na meniju se nalazi sedam vrsta craft piva u kojem će uživati pivopije, a više o ovom mjestu možete doznati ovdje.

The Garden Brewery

Na zagrebačkom Žitnjaku, na adresi Slavonska 26/1, smjestila se pivovara Garden Brewery. Unutarnji prostor pivnice poseban je i zahvaljujući velikom staklenom atriju u kojem prevladavaju biljke i stabla.

Ovaj urbani vrt pravi je raj za pivoljupce, a dostupni su brojni stilovi svježih i nagrađivanih piva, od IPA do Soura, preko lagera do onih tamnih. U prostoru se nalaze dva glavna gastro odredišta; Submarine i Full Circle, a više detalja donosimo ovdje.

Hub Cooltura Pub

Hub Cooltura Pub smjestio se na zagrebačkoj Sigečici, na adresi Rapska 20. Posljednjih godina prometnuo se u jednu od omiljenih lokacija za afterwork druženja.

Interijer koji spaja rustikalni i industrijski pridonosi kreiranju ugodne atmosfere. Uz craft piva, u ovom pubu vas čeka i solidan izbor toplih i hladnih napitaka.

Craft Room

Opatovina je oduvijek bila mjesto za sve ljubitelje pive, a Craft Room njezin centar okupljanja. Pivnica smještena na adresi Opatovina 25 u svojoj ponudi donosi piva domaćih, ali i svjetskih craft pivara.

Ponuda je nadopunjena jednostavnim pivničkim jelima. Još jedna velika prednost Craft Rooma je njegova krovna terasa, kao stvorena za afterwork izlazak u ljetnim mjesecima.

Fakin craft bar

U ulici grada Vukovara 68 smjestio se Fakin craft bar. Uz klasike pivovare Medvedgrad, uključujući i Fakin po kojem nosi ime, ovaj craft bar donosi i brojna piva drugih pivovara.

Tu je i raznolika ponuda hrane, sve što nam je potrebno za pravo afterwork opuštanje, bilo ono samostalno ili u društvu.

Volim kvart

Premda je primarno riječ o cafee baru, Volim kvart se posljednih godina afirmirao i kao zanimljivo mjesto na zagrebačkoj pivskoj listi.

Smješten na adresi Dinarska 34, ovaj kvartovski kafić na Ljubljanici ima sve potrebne sastojke za uspješnu dnevnu zabavu.

Foto: Sanja Tušek, Craft Room, Fakin Craft Bar, Volim kvart

Učitati još
Zatvori