Posjetili smo prekrasan Garden Brewery koji se tek otvorio na novoj lokaciji

Posjetili smo prekrasan Garden Brewery koji
se tek otvorio na novoj lokaciji

Zagrebačka pivovara Garden Brewery ovih je dana otvorila vrata svoje nove, veće lokacije na adresi Slavonska 26/1 – u neposrednoj blizini stare lokacije. Glavni razlog selidbe Garden Brewery-ja na novu lokaciju bila je potreba za većim prostorom za proizvodnju piva. Posjetili smo novu lokaciju, isprobali genijalnu hranu i razna piva, a direktor pivovare Tom O’Hara nas je proveo cijelom pivovarom, upoznao s proizvodnjom i velikom planovima za novu lokaciju. Garden je već otvoren, ali veliko, službeno slavlje povodom otvorenja započinje tek ovog četvrtka, 28. travnja, i trajat će do 8. svibnja. Svakog će dna biti organizirani kul eventi i koncerti, a ulaz na sve je besplatan.

Novi Garden Brewery

Za razliku od prethodnog Gardena, koji je bio više party-orijentiran, nova će lokacija biti više orijentirana na pivo, hranu i kreiranje male zajednice pomoću različitih zabavnih događanja. Plan je imati manje glazbene i DJ evente, ali uvijek biti otvoreni za sve goste. Bit će tu i pop-up pultova koji će biti prisutni ljeti i za vrijeme festivala, a jako nas veseli što će neki od biti pop-upova biti Lari i Penati te pizza Marka Palfija u suradnji s pekarnom Kroštulom.

Od organiziranih evenata tu će isto tako biti za svakoga po nešto: eventi u suradnji sa Zagreb Runners klubom, natjecanja u društvenim igrama, pub kvizovi, joga, Gardenov Farmers Market, organizirani obiteljski dani, obilasci novog pogona.. Ipak, i dalje će se ovdje povremeno odvijati privatni eventi, no i vanjski gosti će uvijek moći doći na piće.

Unutarnji prostor pivnice poseban je i zahvaljujući velikom staklenom atriju u kojem prevladavaju biljke i stabla – novo je zasađeno čak 50-ak stabala i biljaka koja su dovedena u Hrvatsku iz Nizozemske, s Tajlanda i još nekih dijelova svijeta. Cijelim prostorom, i vanjskim i unutarnjim, prolazi velika, žuta staza koja ide u krug kako se gosti nikada ne bi mogli izgubiti – samo sljedeći put uvijek će doći do šanka ili wc-a!

Proizvodnja i ponuda piva

U ponudi Garden Breweryja gostima će cijelo vrijeme biti dostupna standardna i nova piva koja će se moći probati s točionika ili ponijeti sa sobom u limenkama. Dostupni su i brojni stilovi svježih i nagrađivanih piva, od IPA do Soura, preko lagera do onih tamnih. S više od 200 stilova piva skuhanih u zadnjih pet godina, Garden nastavlja s eksperimentiranjem i proizvodnjom svježeg piva. Novi pogon čvrsto drži The Garden na svjetskoj mapi craft piva i čini ju jednom od predvodnika pivarstva u Europi koji svoje pivo šalje po cijelom kontinentu, ali i sve do Kine, Australije i Novog Zelanda. 

Direktor pivovare, Tom O’Hara
Direktor pivovare, Tom O’Hara

Hrana

U prostoru se nalaze dva glavna gastro odredišta; Submarine i Full Circle. Već dobro uhodana kombinacija Submarine burgera, krumpirića i Gardenovih piva postala je neodvojiva, pa je tako sasvim logično da se i ovdje našla njihova proizvodnja. Jedna velika novost je Full Circle, gastro koncept Marka Palfija u suradnji s Gardenom. Sladovi iskorišteni u Gardenovoj pivovari koriste se kao prirodna hrana za životinje na organskim farmama, a proizvodi se zatim poslužuju u prostoru pivovare, počevši s prženom piletinom.

Marko Palfi o konceptu Full Circle

S Markom Palfijem smo porazgovarale o Full Circle konceptu i ponudi hrane, a zatim i uživale u specijalitetima.

Full Circle je novitet u Gardenu zamišjen na način da prikuplja namirnice od malih proizvođača, povrće i svježa piletina se nabavljaju na Dolcu i od OPG-ova, dok se sva “brza hrana” radi na jednom višem nivou u smislu ispravnosti namirnica.”

Cilj je suradnja s pivovarom u smislu da ostaci od pivarenja, tzv. pivarski trop, završavaju kod proizvođača piletine, koji pivarski trop koristi kao dio prihrane za piliće, zatvaravši tako puni krug. Dugoročni cilj za kojim idemo, kako se razvija svijest o ekologiji je da svo meso koje se koristi u Full Circle-u bude na isti način prihranjeno. Želimo, naravno, i da gosti dobiju alternativu onome što je od prije u ponudi, da je hrana ispravna, ukusna, da se može brzo pripremiti i da sve to bude pripremljeno s vrhunskim namirnicama.

U ponudi su pileći stripes, chicken popcorn, pileća krilca, a piletina dolazi i u burgeru i tortilji. Uživale smo u domaćim prženim krumpirićima s različitim umacima, a u ponudi su i salate, brojne vege opcije s pohanim bukovačama, vege tortilje, burgeri i Beyond chicken nuggetsi.

Novi Garden Brewery ima veliki vlastiti parking te blizinu javnog prijevoza. Pivnica radi svaki dan, radnim danom i nedjeljom od 10:00 do ponoći, a petkom i subotom do 02:00. Jedva čekamo prva zabavna druženja u Gardenu!

Foto: Tatjana Bukvić

Učitati još
Zatvori