Posjetili smo Friday Pie Shop na novoj lokaciji i isprobali američke pite s najfinijim nadjevima
Posjetili smo Friday Pie Shop na novoj lokaciji i isprobali američke pite s najfinijim nadjevima

Posjetili smo Friday Pie Shop na novoj lokaciji i isprobali američke pite s najfinijim nadjevima

Friday Pie pite pojavile su se na zagrebačkoj gastro sceni 2021. godine. Pogon je pokrenut na Trešnjevci, odakle su se mogle naručiti cijele domaće pite u raznim okusima. Kako su ubrzo stekle popularnost, vlasnica Elvira Petak počela je razmišljati o otvorenju slastičarnice, odnosno shopa u centru grada. Pronašla je prostor u Boškovićevoj ulici, gdje smo je i posjetili prošle godine i isprobale njene ručno izrađene pite pripremljene od domaćih i kvalitetnih sastojaka.

Osunčano dvorište

Elvira je s vremenom poželjela veći prostor za svoju slastičarnicu, odnosno mjesto gdje će gosti moći sjesti i bez žurbe uživati u njenim pitama, a sada ga je napokon i pronašla. Friday Pie Shop tako se preselio na svoju novu adresu u Vlaškoj 78 i konačno je otvoren. Novi lokal nalazi se u predivnom osunčanom dvorištu, što znači da ima i malu terasu gdje, osim u finim pitama, možete uživati i u raznim napitcima na bazi kave.

Friday Pie Shop poznat je po klasičnim američkim pitama od finog prhkog tijesta, sa slanim ili slatkim nadjevima. Dnevno se ovdje priprema 10 do 12 pita i sve ih rasprodaju do kraja radnog dana. Kako su nam rekli, hit su one na bazi voća (jabuke, višnja, šljiva), a doznali smo i da će uskoro u ponudi imati i pravu jesensku deliciju – pumpkin pie. Ovdje možete isprobati i quicheove, s porilukom i piletinom te špinatom i slaninom. Komadi pita kreću se od 3,20 eura, dok ćete za cijelu morati izdvojiti 32 ili 34 eura.

Friday Pie Shop
George pita
Friday Pie Shop
Virginia brownie

Sve pite imaju ljudska imena, pa je tako Billy Bob quiche pita od poriluka i piletine, Austin je quiche pita od špinata i slanine, Lorraine je klasičan quiche Lorraine, a tu su i slatke pite; Mary je čokoladna pita s lješnjacima i rumom, Marilyn je crumble pita od šumskog voća, Nancy je pita od banane i čokolade, Jolene od jabuka, Josephine je crumble pita od jabuka s karamelom, Dorothy je s kremom od kokosa, Cindy je od višanja, Charlie s kremom od đumbira, a Virgina je brownie pita.

Betty pita
Friday Pie Shop
Billy Bob i Austin

Friday Pie pite, osim što sada možete probati na novoj lokaciji, i dalje možete naručiti i preko web shopa. Točnije, možete naručiti svoj pie box.

Friday Pie Shop

Dodatne informacije

Lokacija: Vlaška 78, Zagreb

Radno vrijeme: od ponedjeljka do petka, od 8 do 20 h; subotom od 10 do 18 h

Telefon:  01 2123 291

Web stranica: fridaypieshop.com

Učitati još
Zatvori