Tko su Nemo, najveća konkurencija Baby Lasagni u finalu Eurosonga?
Tko su Nemo, najveća konkurencija Baby Lasagni u finalu Eurosonga?

Tko su Nemo, najveća konkurencija Baby
Lasagni u finalu Eurosonga?

Sutra u finalu Eurosonga gledamo našeg Baby Lasagnu. Imamo poprilične šanse za pobjedu, ako je vjerovati kladionicama na kojima smo prvi te YouTube pregledima njegovog polufinalnog nastupa kojih ima najviše. Fanovi otpočetka obožavaju Baby Lasagninu Rim Tim Tagi Dim, a osim pozornice, u polufinalu je zapalio i backstage. Za mnoge je nedvojbeni pobjednik ovog Eurosonga, no konkurencije ipak ima. Najveća od njih su Nemo. Tko su oni?

Tko je Nemo?

Nemo Mettler su 24-godišnji reperi, pjevači i multiinstrumentalisti iz Švicarske. Izjašnjava se kao nebinarna osoba, a s pjesmom The Code predstavljaju Švicarsku na ovogodišnjem Eurosongu. Nastupali su od malih nogu u mjuziklima, objavili tri EP-ja te se čak natjecali u švicarskom Masked Singeru. Kada je objavljena pjesma s kojom predstavljaju Švicarsku, skinuli su Baby Lasagnu s trona kladionica i zasjeli na prvo mjesto. No, ne zadugo.

Eurosong im je bio samo daleki san, no sada se ostvario, a Nemo ima i osobnog heroja kada je riječ o ovom najvećem glazbenom natjecanju – Conchitu Wurst, austrijskog predstavnika koji je osvojio Eurosong 2014. s pjesmom Rise Like A Phoenix. Također su veliki fan ABBE, Queena, The Beatlesa i Troya Sivana što se u njihovoj pjesmi i vidi.

Savršena pjesma za Eurosong

Pjesma The Code na YouTubeu ima preko dva milijuna pregleda, na kladionicama ima visoke šanse za pobjedu, a kada poslušate pjesmu jasno vam je i zašto. Riječ je o savršenoj pjesmi za Eurosong. The Code je energetična pjesma koja govori o otkrivanju samoga sebe, ili kako Nemo to kaže ‘I broke the code‘. Pjesma miješa nekoliko žanrova skupa što znamo da fanovi Eurosonga vole. The Code je prava pop avantura s elementima rapa, ali i opere. I kada slušate pjesmu, u velikim orkestralnim elementima možete čuti utjecaj Queena i ABBE.

Nemo su neustrašiv performeri, a ako je suditi po polufinalnoj večeri i velika konkurencija. Baš kao i Baby Lasagnu, publika je Nema pozdravila s gromoglasnim pljeskom. Osigurali su si prolazak u finale, a osim Švicarske, iz druge polufinalne večeri prošle su i Latvija, Austrija, Nizozemska, Norveška, Izrael, Grčka, Estonija, Gruzija te Armenija.

Iako je Švicarska dugo držala drugo mjesto na kladionicama, nakon polufinalne večeri, neočekivano ih je prešao Izrael. Stanje na kladionicama možete pogledti ovdje.

Iako smo predviđali kako će Baby Lasagni najveća konkurencija biti nizozemski predstavnik Joost, zbog sličnosti pjesme i zabavnog nastupa, izgleda kako je svima najveća konkurencija upravo Nemo. Hoće li Baby Lasagni preoteti pobjedu, preostaje nam vidjeti u finalu Eurosonga – u subotu, 11. svibnja.

Ranije ove godine, razgovarali smo s Baby Lasagnom, a cijeli intervju donosimo ovdje.

Foto: Instagram (@nemothings)

Učitati još
Zatvori