Feel good filmovi koje ćemo gledati iduća dva dana

Sing Street

Od danas pa sve do kraja ponedjeljka čekaju vas sati druženja s obitelji i prijateljima, bogata i obilna trpeza, nekoliko obiteljskih doručaka, ručkova, a i večera… Najpametnija stvar koju možete učiti u danima ovog blagdanskog produženog vikenda jest odmoriti se. I osjećati se dobro. Filmovi koje smo za vas odabrali učinit će upravo to. Krenite redom…

Sing Street

John Carney, redatelj Oscarom nagrađenog hit filma Once, donosi nam zabavnu i dirljivu priču o odrastanju, glazbi i prvoj ljubavi. Kada obitelj iz srednje klase postane prisiljena na skromniji život uslijed recesije u 80-im godinama prošlog stoljeća, njihov sin Connor morat će napustiti privatnu školu i preseliti se u javnu školu u centru Dublina. Usamljen je u školi – njegovi roditelji blizu su prekida – a jedini mu je prijatelj stariji brat koji je opsjednut glazbom.

Kada ugleda misterioznu djevojku na igralištu, poput mnogih prije njega koji su je željeli zavesti, zamoli je da glumi u videospotu njegova benda. Jedini je problem što tek mora naći članove benda i vlastiti glazbeni stil.

Sing Street

Sing Street

The Birdcage

Armand Goldman je homoseksualac koji vodi ekstravagantni noćni klub Krletka u Miamiju. Ondje nastupaju transvestiti, među kojima je glavna zvijezda Albert. Armand i Albert godinama žive kao bračni par. Njihov se život mijenja kada ih posjeti Val (Futterman), Armandov sin rođen nakon što je prije dvadesetak godina Armand jednu noć proveo s Katherine.

Val se treba oženiti djevojkom čiji je otac senator Kevin Keeley, poznat kao suosnivač Koalicije za pitanja morala. Val je senatoru i njegovoj supruzi Louise slagao da mu je otac kulturni ataše u grčkom veleposlanstvu jer ga je bilo sram priznati čime se otac bavi i kako živi. Došao je nagovoriti oca da nakratko promijeni način života jer će senator sa suprugom i kćeri doći u Miami kako bi se s njime upoznao. Val bi želio da Armand odglumi da živi u normalnom braku s njegovom majkom Katherine, a ženskasti Albert morat će postati normalan muškarac.

The Birdcage

The Birdcage

Amélie

Amélie Poulain senzibilna je, maštovita i plaha konobarica kafe-bara Dvije vjetrenjače u Parizu, koja potpuno izolirano živi u svom svijetu, uživajući u sitnim svakodnevnim radostima, poput probijanja korice creme brulée žlicom ili uranjanja dlana u košaricu sa žitaricama. Izolirano djetinjstvo bez majke učinilo ju je više promatračem negoli sudionikom života, te poput dobre vile, anđela čuvara ili svetice iz prikrajka bdije nad nesretnim, malim ljudima s Montmartrea, usrećujući ih jednostavnim rješenjima. No, nikad to ne čini izravno, već nevidljivo, zaobilaznim putem. Prekretnicu u njezinu životu predstavljao je pronalazak stare kutijice iz djetinjstva nekog dječaka koji je davno prije živio u stanu u kojem je sada Amélie.

Bogata humorom, maštovitošću, narativnom inventivnošću, prekrasnim vizualnim kompozicijama, Amélie je bajka za odrasle koja diše punim životom nekonvencionalnoga Pariza. Redatelj predstavlja alternativni Pariz – onakav kakav postoji samo u mašti romantičara, djelomično starim mjuziklima, ili razglednicama s početka 20. stoljeća – mjesto na kojem čudesno buja na najneočekivanijim mjestima, a sudbinsko vreba iza svakog ugla, mjesto gdje odbačene fotografije dijele savjete, namještaj oživljuje noću, a jedna mlada žena orkestrira nenametljiva i dražesna mala čuda.

Amélie

Amélie

Captain Fantastic

Film nas vodi u divljinu pacifičkog sjeverozapada gdje upoznajemo Bena Casha i njegovu djecu. Ben ima samo jedan cilj u životu, transformirati svoju djecu u ljude koji će promijeniti svijet. No, jedan tragičan događaj prisili ovu obitelj na suočavanje sa svijetom kojeg izbjegavaju.

The Terminal

Viktor Navorski, stanovnik istočne Europe, dolazi u New York u najnezgodnijem trenutku. Naime, nekoliko trenutaka prije nego mu je avion trebao poletjeti u njegovoj je državi izbio rat koji je razbio njeno jedinstvo pa američke vlasti ne mogu prihvatiti Viktorovu putovnicu kao valjanu. On se iznenada nađe u nestvarnoj situaciji: nije mu dozvoljen ulazak u Ameriku, a nemoguće ga je deportirati.

Navorski mora ostati na aerodromu dok se njegov status ne sredi, međutim, do toga neće doći tako brzo pa on u jednoj od aerodromskih čekaonica uređuje svoj novi dom. Sinopsis odličnog Terminala, slavnog redatelja Stevena Spielberga može nagnati na pomisao kako je riječ o filmu koji ironizira zamršene birokratske sisteme na prilično komičan način, no kada znamo kako je ova drama s komičnim elementima temeljena na istinitim nesretnim događajima, onda nam može zastati kost u grlu.

Spielberg priči pristupa s mnogo poštovanja i želje za upozorenjem, ali istovremeno želi i pokazati kako na svijetu uvijek ima dobrih ljudi. Spajajući ta dva gledišta dobio je odličan, suosjećajan i topao film, koji svoje ozbiljne teme propituje kroz dva sata vrhunske filmske zabave. Za to je u prvom redu zaslužan sjajni Tom Hanks u ulozi Viktora te Catherine Zeta-Jones kao žena u koju se on zaljubljuje.

La vita è bella

Tridesetih godina u Toskani vlasnik male knjižare Guido provodi lijepi život zaljubivši se u Doru, učiteljicu iz susjednog mjesta koja je zaručena za jednoga mladića. No Guido je uporan i Dora, očarana njegovom duhovitošću i toplinom, raskida zaruke i polazi za Guida. Uskoro, oni se vjenčaju, dobiju sina i žive sretno do njemačke okupacije Italije. Kako je Guido židovskog podrijetla, nacisti odvode njegovu obitelj u logor. Svjestan predstojećih strahota i činjenice da su šanse gotovo nikakve da živi izađu iz ovoga prostora, Guido odluči sinu cijeli ovaj događaj prikazati kao igru u kojoj onaj, koji najdulje izdrži, dobije tenk kao nagradu… Redatelj je tu jednostavnu temu razradio na originalan komičarski način koji kombinira chaplinovski lik s talijanskim neorealističkim likovima, postavljajući priču unutar zidova logora, svodeći je na igru dječaka i oca. Film je osvojio tri Oscara, za najbolji strani film, glavnu mušku ulogu i glazbu.

The World’s Fastest Indian

Novi Zeland, sredinom 20. stoljeća. Burt Munro je usamljeni čovjek na pragu starosti, kojem su najveća ljubav brzi motocikli. Dok ih slaže u garaži, Burt izaziva bijes njegovih susjeda i jedini mu je prijatelj dječak Tom. Iako jedva sastavlja kraj s krajem, Burt mašta o odlasku u Ameriku i sudjelovanju u brzinskim utrkama u pustinji Utaha, mjestu na kojem se ruše svjetski brzinski rekordi. Ne odustajući od svoga sna, Burt na kraju uspije doći u SAD, no dug je put do Utaha i natjecanja, osobito u njegovoj dobi.

Redatelj film Roger Donaldson, potpisnik briljantnog krimića Pljačka, koji upravo igra u hrvatskim kinima, snimio je o Munroeu dokumentarni film još davne 1971. a sada se priči vratio jednim od njegovih najboljih ostvarenja. Osim zbog zanimljive priče, nadahnute režije i izvrsne atmosfere, Donaldsonov film vrijedi vidjeti zbog briljantnog glavnog glumca Anthonyja Hopkinsa u glavnoj ulozi.

The World's Fastest Indian

The World’s Fastest Indian

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori