Bivši frontmen grupe Oasis Noel Gallagher dolazi u Zagreb

Bivši frontmen grupe Oasis Noel
Gallagher dolazi u Zagreb

NOEL GALLAGHER 1

Autor mnogih pop i rock britanskih hitova i bivši vođa najvećeg britanskog benda posljednjih 20 godina, grupe Oasis, Noel Gallagher, nastupit će na stadionu Šalata u utorak, 16. kolovoza, sa svojim bendom High Flying Birds. Bit će to Gallagherov premijerni, ali i ekskluzivan koncert u cijeloj regiji.

U povijesti britanske rock scene postoji nekoliko autora (ili autorskih tandema) čije su pjesme postale bezvremenski klasici, neizostavan dio nacionalne kulturne baštine i globalni fenomeni. Još davno taj uzvišeni status ulovili su radovi Lennona & McCartneya, Jaggera & Richardsa, Pagea & Planta, Freddiea Mercurya, a u posljednjih 25 godina titulu najvećeg otočkog benda premoćno je osvojila grupa Oasis i to zahvaljujući skladbama Noela Gallaghera.

Noel se već oformljenom bendu Oasis pridružio 1991. na nagovor brata Liama i donio im, osim sviranja gitare, i prijeko potrebne pjesme. U sljedećih izuzetno turbulentnih 18 godina Oasis su postali uvjerljivo jedan od najvećih britanskih bendova, prodali više od 77 milijuna ploča, osvojili 6 Brit, 15 NME i 9 Q nagrada. Njihova dva albuma – “Definitely Maybe” I “(What’s The Story) Morning Glory” – slušatelji BBC-a svrstali su na prva dva mjesta top 50 najvećih engleskih albuma svih vremena, a uvršteni su i u Guinessovu knjigu rekorda kao najuspješniji britanski bend od 1995. do 2005. godine. Za sve to u najvećoj mjeri je zaslužan Noel Gallagher koji se samostalno potpisao pod remek-djela poput “Wonderwall”, “Live Forever”, “Don’t Look Back In Anger”, “Whatever”, “Go Let It Out”, “Rock’n’Roll Star”, “Some Might Say”, “Champagne Supernova”, “Shakermaker”, “Roll With It”, “Supersonic”…

Poslije raspada Oasisa 2009. godine Noel se posvetio solo projektima, a bend Noel Gallagher’s High Flying Bird (ime je inspirirano Fleetwood Macom i Jefferson Airplaneom) je formirao tek 2011. od članova The Zutons i The Lemon Trees te nekih glazbenika s kojima je dotad već surađivao. Debi album, nazvan po bendu, objavljen je iste godine i ulovio odlične kritike. Po prvi put istaknut i kao pjevač Gallagher je izjavio da mu se jako svidjela nova solo karijera u kojoj niti on, niti publika nisu na početku imali posebna očekivanja, pa je ugodno iznenađenje koliko brzo se sve razvilo do statusa arena, za što je posebno zaslužan singl “The Death Of You And Me”.

NOEL GALLAGHER 2

Prodaja ulaznica počinje 12. travnja i cijena će im do 30. travnja iznositi 170kn. Nakon tog perioda, do 15. kolovoza cijena će im biti 190kn, a na sam dan koncerta 220kn. Službena prodajna mjesta su Dirty old shop, Tratinska 18, Rockmark, Berislavićeva 13, Aquarius CD Shop, Varšavska 13, Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a, Eventimova prodajna mjesta u Hrvatskoj i inozemstvu te na www.eventim.hr.

Učitati još
Zatvori