U El Toru uživajte u nekim od najboljih jesenskih jela

U El Toro restoranu&baru nikad nije dosadno, od svog otvaranja pokazao se kao vrlo ambiciozan restoran s ozbiljnim menadžmentom i vrhunski vođenom kuhinjom te se u godinu i pol dana pozicionirao kao jedan od najkvalitetnijih domaćih restorana, ali i kao jedno od najomiljenijih gradskih mjesta za izlazak.

Unatoč svom gastrotainment konceptu koji podrazumijeva pretvaranje restorana u noćni bar i mjesto za provod, kuhinja chefa Maria Mihelja je izuzetno ozbiljna, elaborirana i promišljena, a s hladnijim jesenskim danima došlo je vrijeme i za predstavljanje novog sezonskog menija.

Nikad bolji menu u El Toru

Stalni El Toro gosti, kao i ljubitelji kuhinje chefa Mihelja te domaći gastro krugovi redovito prate novitete koji se svako malo ubacuju na kartu El Tora, a veće se promjene događaju sezonski. Jesen sama po sebi podrazumijeva malo drugačiju prehranu, a naravno meni treba prilagoditi i sezonskim namirnicama. Tako je El Toro predstavio jesenski meni obogaćen mnogim sjajnim jelima i kombinacijama okusa za koja smo sigurni da će pronaći put do El Toro gostiju.

“Jesen i zima meni osobno donose određene radosti u kuhinji, predstavljamo zapravo prvi dio jesensko-zimskog menija, do proljeća ćemo još nekoliko puta nadopunjavati meni, a na njemu će se naći još svašta zanimljivo . Želimo da našim gostima nikad ne bude dosadno i da uvijek mogu probati nešto novo. Naravno, neka signature jela koja su omiljena među našom publikom poput lososa na kvinoji ne mičemo iz karte jer bi mogla nastati prava pobuna.

Guste i kremaste juhe, kreme i pirei od korjenastog povrća, kisele kombinacije povrća, spora i duga kuhanja velikih komada mesa, sve je to inspiracija za novi meni. Namirnice su poznate, ali uvijek u njima tražim nešto novo i pokušavam dobiti neku drugu dimenziju okusa. To je kao i sex, sve već unaprijed znamo, ali ipak se trudimo dodati još nešto novo da bi bilo zanimljivo.”

Probali smo sve novosti chefa Mihelja

Možemo reći da chef Mihelj savršeno kombinira želje domaće publike s tradicionalnim latinoameričkim namirnicama, savršeno razrađuje neka poznata latino jela, a sve s dozom domaćih namirnica i tehnika. Zato možemo reći kako El Torov novi meni donosi pravu jesen na tanjuru i to harmonijom okusa i mirisa, ali i atraktivnim izgledom.

Jela koja su tako s jeseni postala dio El Toro menija su od predjela Korean beef tacos, tacos s mariniranim listićima teletine, ljubičasti kupus, mlada salata i jogurt dresing, zatim tuna tiradito gdje imamo mariniranu svježu tunu na kremi od indijskih oraščića i kumina, s marinadom od bilja i agruma, uljem mladog luka i garnishem svježeg povrća i bilja, beef carpaccio te ražnjići od black tiger kozica s hrskavim kikirikijem, listom korijandera, limetom i slatko-ljutom majonezom. Tu je i prava jesenska juha od muškatne bundeve s karameliziranim čili orasima, bučinim uljem i kremom od gorgonzole dulce.

Prave senzacije nalaze se među glavnim jelima, tako se na meni vratila varijanta glaziranih iberico obraza koji su brezirani te zapečeni i idu uz kremasti pire od muškatne buče, cvjetove brokule iz woka, mladu salatu i demi-glace umak. Tu je i Double black burger, burger od black angus beefa i obraza crne svinje s cheddar sirom, mango rum bbq umakom, kremom od kikirikija i pancete, ukiseljenom ljutikom i mladom salatom.

Tu su i domaći ravioli punjeni kozicama, koprom i ginom, na kremi od brokule, limuna i indijskog oraščića s mladom salatom i pecorino sirom, a na meniju se našlo i jedno rustikalno jelo koje iznenađuje prije svega svojim domaćih izgledom, ali savršenim okusom – janjeći zapečeni cassarole – janjeća koljenica zapečena s korjenastim povrćem, te kremastim palenta s biljem i mascarpone sirom. Novost je i zapečeni jastog iz krušne peći s grill mariniranim povrćem i mladom salatom, dresing s pečenim češnjakom i dimljenom paprikom, a od velikih komada mesa tu je i Tomahawk steak, mokro zrenje 21 dan.

Deserti pastry chefa Luke Sopte

No nije samo novi meni novitet kod El Tora,  otkad se ova vesela, ali itekako profesionalna ekipa vratila s ljetne stanke predstavili su i novog pastry chefa Luku Soptu koji je u sklopu novog menija predstavio i jesenske slastice pa tako dio novog menija čine i mango lješnjak, mousse od lješnjaka i karamele, krema i pire od manga ,biskvit s krem siromte kesten čokolada,  krema od kestena u hrskavoj čokoladnoj glazuri,čokoladna krema s narančom, pire od kruškei prhko čokoladno tijesto, a svoje mjesto na karti je našao i donut s kremom od bijele čokolade i limete, pistacijom i coulisom od borovnica koji je predstavljen u s klopu street food festivala Food Film Festival Zagreb.

Tijekom predstavljanja novog menija spomenut je i novi zanimljivi program srijedom “Tacos i sliders Wednesday” koji će svaku srijedu donositi okuse neke zemlje. Meni će uključivati dva tacosa i dva mini  burgera (slidera) po osobi. Prvu srijedu je na redu bila Italija tako su gosti u El Toru mogli uživati u tacosima s mesnim okruglicama i šalšom te vittelo tonnatom i majonezom od kapara i Fiorentina mini burgera s bresaolom i dimljenom provolom, a već iduću srijedu nas čeka Francuska. Mislimo da nam svima skupa ostaje jedino da što prije posjetimo El Toro i uživamo u ovim slanim i slatkim božanstvima.

Foto: Mateja Vrčković

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori