Tortica koju možete probati samo u divnom ambijentu Palace Kavane

petit-palace-8

Sigurno ste u šetnji užurbanim potezom od Glavnog kolodvora do glavnog zagrebačkog trga nemalo puta prošli pored Palace Hotela, možda ste čak i zastali promatrajući visoke prozore divne kavane… i vjerojatno niste ušli unutra. Običaj ispijanja kava u hotelima sve je rjeđi, brojni kafići odvlače pogled od uglađenih hotelskih prostora, ali nakon viđenog i iskušanog sve nam se više čini kako bi taj ritual trebalo vratiti u svakodnevicu.

petit-palace-7

Zašto piti kavu Palace Kavani?

Nekoliko je razloga za to, pogotovo kada se radi o baštini Palace Hotela koji ove godine slavi 111 godina i nosi titulu prvog profesionalnog hotela u Zagrebu. Njegova kavana otvorena je nešto prije otvorenja samog hotela, 1907. godine, dok je Palace još slovio kao prenoćište. Osim secesijskog interijera, visokih stropova, impozantnih lustera i kožnih fotelja koje će vas dočekati svojom toplinom i udobnošću, kavana ima posebno smirujuću atmosferu.

petit-palace-6

Za sunčanih dana, zrake se razlijevaju prostorijom i pojačavaju taj dojam, dok vi uživate u svojoj stručno posluženoj kavi i čitate dnevne tiskovine. A kavana je ujedno i dom već jako poznatih delicija koje ovdje uvijek treba probati. Tu su, naravno, nezaobilazne Štrukle Palace, ali i slavna Palace tortica koja se ove godine vratila u ponudu.

petit-palace-5

Vratila se Palace Tortica

Kako je Beč poznat po svojoj Sacher torti, tako je i Palace bio poznat po svojem kolaču s potpisom – čuvenoj Palace kocki. Na višebrojne zahtjeve gostiju koji su bili njome oduševljeni, 2013. godine hotel je osmislio Palace torticu koja je predviđena za dvije osobe te ju uvrstio u svoju ponudu. S obzirom na ljepši i praktičniji oblik od kocke, tortica je bila idealan poklon ili slatki desert za romantično druženje u dvoje te se mogla ponijeti za van.

petit-palace-1

Nakon kratke stanke, tortica je ove godine ponovno lansirana i uvrštena u ponudu slastica hotela povodom 111. rođendana. Chef Ivan Erak i Palace tim, kojem se nedavno pridružio, sada opet uveseljavaju goste finim desertom koji spaja čokoladni biskvit, mascarpone sir, višnje i preljev od bogate čokoladne kreme. Lagana i sočna, zaista je idealan odabir za kušanje kada u kavanu svratite na kavu. Može se pojesti na licu mjesta, a može se i ponijeti za van kao slasni poklon s kojim ne možete pogriješiti.

petit-palace-2

Vrata Palace Kavane otvorena su svaki dan (ponedjeljak–petak: 8-23h; subotom, nedjeljom i praznikom: 9-23h) pa predlažemo da prvom prilikom svratite na degustaciju uz dozu mira i tišine u ovom divnom ambijentu.

petit-palace-10

petit-palace-11

petit-palace-12

petit-palace-13

petit-palace-9

petit-palace-4

Foto: Sanja Jagatić

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori