Zaljubile smo se u ovaj pravi dragulj u srcu grada Korčule

Zaljubile smo se u ovaj pravi dragulj
u srcu grada Korčule

Korčula je jedan od otoka koji je u potrazi za mirnim i opuštajućim odmorom uvijek pun pogodak. Blaga klima, nestvarno čisto more, bogata povijesna i kulturna baština i gostoljubivi domaćini čine Korčulu jednom od omiljenih destinacija u Dalmaciji. Stara jezgra grada Korčule višestruko je proglašavana kao must see u stranim medijima, obilazak otoka otkrit će vam brojne prekrasne plaže, dok će vrhunski korčulanski restorani oduševiti gurmane. Nerazvikana ljepota Korčule u usporedbi s drugim otocima čini ju mjestom vrijednim istraživanja.

A u samom centru starog grada Korčule, koji se nalazi na istočnoj obali otoka, smjestila se Palača Lešić Dimitri koja svojom profinjenošću i elegancijom upotpunjuje bogatu povijest i kulturnu baštinu otoka. Pet godina radilo se na restauraciji nekadašnje biskupske palače iz 18. stoljeća kako bi postala raskošan boutique hotel koji svakom gostu pruža vrhunsko iskustvo i svu udobnost za opuštajući odmor.

Putevima Marka Pola

Lešić Dimitri se nalazi na nekoliko koraka od kuće u kojoj je, kako se vjeruje, rođen slavni moreplovac Marko Polo. Upravo su on i njegova putovanja duž Puta svile, koji je započeo baš na Korčuli, bili glavna inspiracija arhitektima i dizajnerima za uređenje pet jedinstvenih i prostranih apartmana u kojima možete odsjesti. Svaki od njih nosi naziv po destinacijama na tom putu, pa tako možete spavati u Cejlonu, Arabiji, Indiji, Kini ili Veneciji. Stilovi i dekori pojedinih regija Puta svile vrlo skladno su integrirani s obnovljenim izvornim obilježjima Palače, a prekrasni detalji i ručno izrađen namještaj zaokružuju cijeli ugođaj.

Kina

Raskošni interijeri svakog apartmana ostavit će vas bez daha, a svakome željnom bijega od užurbane svakodnevice, opuštanja i odmora dati jedinstven osjećaj mjesta. Recimo, apartman Cejlon nadsvođen je originalnim bačvastim stropom karakterističnim za srednjovjekovne kuće, a ugođaj Južne Azije upotpunjuju isprepleteni detalji i odlična upotreba tkanine i svjetla. Arabiju čini potpuno otvoren prostor dizajniran u stilu beduinskog šatora, dok će vas Venecija svojim uređenjem vratiti u vrijeme najvećeg sjaja Mletačke republike.

Venecija

Apartmani veličine od 45 do 120 metara kvadratnih sadrže jednu do tri spavaće sobe, kupaonicu te kompletno opremljenu kuhinju i blagovaonicu, ako poželite kuhati sami. Ako se, pak, ne želite ni sa čime opterećivati i biti potpuno opušteni i bezbrižni, za vas mogu kuhati kuhari hotela. Vrhunska hotelska usluga i privatnost svakog apartmana osigurana vam je za cijelo vrijeme boravka u Palači.

Indija

Utočište za sva osjetila

Osim odmora i opuštanja u apartmanu, opustiti se možete i u LD Spa centru. Raznovrsne masaže i tretmani obogaćeni utjecajima s Puta svile, Tajlanda i Mediterana u izvedbi tajlandskih i ayurvedskih terapeutkinja i upotpunjeni prirodnim kozmetičkim preparatima Palače proizvedenima na bazi organski uzgojenih biljaka Dalmacije i Azije pružit će vam egzotično iskustvo.

Hotel također svojim gostima nudi raznovrsne izlete i ture na kojima imate priliku upoznati kulturu baštinu i povijest grada i otoka Korčule te poluotoka Pelješca te uživati u degustaciji lokalnih delicija. Morske avanture omogućavaju vam istraživanje i oblilazak korčulanskog arhipelaga jedrilicom, upoznavanje prekrasnih skrivenih plaža, uživanje u vizurama grada Korčule i poluotoka Pelješca – ukratko, potpuno opuštanje koje će vas naprosto očarati.

Arabija

U vrhunskim kreacijama na tanjuru, za koje je zaslužan chef Marko Gajski, možete uživati u LD Restoranu, koji je u veljači postao ponosni nositelj Michelinove zvjezdice. Terasa restorana koja se proteže duž starih gradskih zidina nudi iskustvo uživanja u hrani s pogledom na korčulanski arhipelag. Što su sve Marko Gajski i LD Restoran pripremili za ovo ljeto, imat ćete prilike pročitati u intervjuu koji vam donosimo idućeg tjedna.

Palača Lešić Dimitri i LD Restoran predstavljaju mjesto gdje ćete uistinu doživjeti ono najbolje što Korčula nudi. Prepustite se zato ovog ljeta jedinstvenom užitku na svim osjetilnim razinama, uz paket koji uključuje noćenje s doručkom u rezidenciji Palače te degustacijski menu chefa kuhinje. Sve detalje o ovoj jedinstvenoj ponudi možete pročitati ovdje.

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori