Imamo vodič za najbolji online vintage shopping. Ovo su adrese
Imamo vodič za najbolji online vintage shopping. Ovo su adrese

Imamo vodič za najbolji online vintage
shopping. Ovo su adrese

Nakon što smo napravili sjajne vodiče po zagrebačkim i europskim vintage i second hand dućanima, na red su došli oni online. Točnije oni na Instagramu. Često dobre komade koji će napraviti veliku promjenu u našim ormarima pronalazimo upravo u bespućima interneta. Kako danas ne bismo otišli predaleko izdvojili smo neke lokalne i regionalne Instagram profile koje redovito škicnemo ne bismo li uočili baš taj statement piece koji će biti glavna zvijezda naše garderobe.

Vintage je način života

Kreativci, ljubitelji dizajna, održive mode i jedinstvenih komada često vintage i second hand načela koriste u kreiranju svog jedinstvenog stila. Pronaći unikatan vintage odjevni predmet posebna je vrsta lučenja dopamina, a sigurna sam da ste ju osjetili barem jednom u životu. No, isti takvi ljubitelji često nisu samo kupci već i prodavači, pa tako vintage predmeti često kruže među zajednicom. Osim na buvljacima, dobre ulove naših provjerenih fashion znalaca tako pronalazimo i na njihovim Instagram profilima.

PiripiVintage

PiripiVintage je Instagram profil koji ima malo pratitelja i puno sjajnih komada. Često se dobri komadi odmah prodaju pa trebate reagirati odmah.

deee_vintage_selection

Tko se imalo kuži u hrvatsku vintage scenu zna za Divnu i njezinu fantastičnu handpicked selekciju brutalnih komada.

mooninretro

Također ih često srećemo na lokalnim buvljacima gdje uvijek pronađemo neki komad za sebe.

dusa.vintageshop

Unikatna obuća i odjeća s dušom. Pripremite se na skrolanje.

najs.buvljak

Ove buvljake često posjećujemo jer nam se jako sviđa selekcija ekipe koja prodaje.

nosimse

Kad idemo u Beograd, ovaj vintage shop ne propuštamo posjetiti. Često smo sretni što nam nisu toliko blizu jer još uvijek nismo spremni na bankrot.

samonekakruzi

Još jedan beogradski vintage shop koji često vrvi kvalitetnom odjećom iz Jugoslavije.

Pandan

Pandan pomno bira dizajnerske vintage predmete i također često zakasnimo na komad u koji se zaljubimo na prvu. No, to nas samo tjera da češće posjećujemo profil. Često imaju i svoje pop-upove koji se pretvore u prava fashion događanja.

bumbak.hr

Bumbak je prava vintage fashion zajednica, a komade koje odaberu toliko dobro stiliziraju da svaki puta ostanemo ugodno iznenađeni. Imaju i super posložen web tako da vam je kupovina iz naslonjača zagarantirana.

Mustra Second Hand

Ovaj vintage shop iz Mostara prepun je yugo šuškavaca i 80’s uzoraka. Stavite si na to do listu kad ste u blizini ili se javite curkama za slanje poštom.

vintage.smizla

Uff o Šmizli možemo reći svašta, ali ono najvažnije je da se za posjet ovom dućanu svaki put kad smo u Beogradu pripremamo psihički i materijalno. Ondje doslovno možemo ostati satima jer u Šmizli možemo pronaći sve, od dizajnerskih predmeta do prabakinih naočala.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori