Donosimo vodič po europskim vintage i second hand shopovima
Donosimo vodič po europskim vintage i second hand shopovima

Donosimo vodič po europskim vintage
i second hand shopovima

Putovanja su nam najdraža aktivnost, a trudimo se svaku pa i najmanju lokaciju istražiti do kraja. Bilo da putujemo u susjedstvo ili na drugi kraj svijeta, s putovanja prije svega želimo donijeti lijepe uspomene, a onda i pokoji suvenir. Shopping po vintage dućanima, oduvijek nam je omiljena aktivnost, a upravo smo s putovanja donijeli neke od najboljih komada koje posjedujemo. Nakon što smo vam otkrili neke od naših najdražih zagrebačkih vintage dućana, donosimo popis onih u europskim metropolama koje ne smijete zaobići ako ste fan ovakvog načina kupovine.

Europa je dom brojnim second hand trgovinama koje nude jedinstvene kolekciju odjeće, modnih dodataka, namještaja i predmeta iz prošlih desetljeća, pa čak i stoljeća. Vintage prodavaonice pružaju šarmantan i autentičan doživljaj kupovine, a njihova ponuda odražava raznoliku povijest i kulturu te krije brojne priče aktera koji su njihove komade nosili. Ovo su neke od nezaobilaznih destinacija u Europi koje su poznate po svojim second hand i vintage trgovinama.

London, Ujedinjeno Kraljevstvo

London je grad koji ne možete zaobići ako volite kupovinu, kakvu god, a pogotovo onu vintage.

Beyond Retro: Smješten u popularnom londonskom kvartu Shoreditch, Beyond Retro je velika trgovina koja nudi vintage odjeću, obuću i dodatke iz različitih razdoblja.

ATIKA London: Ovaj koncept store u istočnom dijelu Londona kombinira retro odjeću, dizajnerske komade i neobične dodatke.

Camden Market: Nezaobilazna lokacija ako volite retro šuškavce. Samo pripremite keš, puno keša.

Berlin, Njemačka

Volga Berlin: Ovaj butik u Berlinu nudi širok spektar vintage odjeće, obuće i dodataka s fokusom na različite stilove.

Humana Second Hand (više lokacija): Humana je lanac second hand trgovina koji se može pronaći na nekoliko lokacija u Berlinu, pružajući raznolik izbor odjeće, knjiga i drugih predmeta.

Flea market Berlin: Ulični sajmovi i velike organizirane second hand rasprodaje su “main thing” u Berlinu. Naravno u koji god malo shop zalutate ne možete pogriješiti.

Pariz, Francuska

Grad mode i ljubiteljica stila. Grad u kojem bi mogli potrošiti najviše na kupnju najboljih komada.

Kilo Shop (više lokacija): Kilo Shop je lanac trgovina u Parizu gdje odjeću kupujete na kile. Ovdje možete pronaći vintage komade i high street brendove, ali sve vrvi i od popularnih high street brendova.

Free’p’Star: Nalazi se u trendy četvrti Marais i poznat je po svojim pristupačnim cijenama i raznovrsnom izboru odjeće.

U četvrti Montmartre također se nalazi nekoliko sjajnih vintage i second hand shopova u kojima se doslovno poželite izgubiti u povijesti, ako za tim imate afinititeta. U Parizu se također nalazi i trgovina s rabljenom odjećom najboljih svjetskih dizajnera, tako da ako ste za original kaputić Chanel iz osamdesetih ili vintage Hermes torbu znate što vam je činiti.

Amsterdam, Nizozemska

Zipper (više lokacija): Zipper je popularan vintage lanac u Amsterdamu, poznat po svojim eklektičnim kolekcijama i jedinstvenim komadima.

Episode: Episode je lanac trgovina koji se može pronaći na nekoliko lokacija u Amsterdamu. Nudi širok spektar vintage odjeće, obuće i dodataka.

Obavezno posjetite amsterdamski najveći flea market IJ-Hallen, pogotovo ako tražite rijetku bundu, jaknu, kaubojske čizme ili dobar vuneni kaput.

Barcelona, Španjolska

Holala! (više lokacija): Ova vintage trgovina u Barceloni ima nekoliko lokacija i nudi širok izbor odjeće, obuće i retro dodataka.

Kilo Shop Barcelona (Raval): Slično kao i Kilo Shop u Parizu, ova trgovina u četvrti Raval omogućava kupovinu odjeće po težini.

Budimpešta, Mađarska

Budimpešta je jedan od pravih rijetkih dragulja što se tiče second hand kupovine. Blizu je pa do nje lako možete autom ili autobusom (ne morate brinuti o veličini kofera), a skriva prave male rajeve za vintage i second hand ljubitelje. Ono što je zanimljivo je to da često u danu imaju happy hour gdje sve bude na 50 posto, tako smo mi ugrabili neke od rijetkih kožnih i traper jakni po smiješnim cijenama, koje su kako se ono kaže “za cijeli život”. Neki od shopova u koje obavezno svratite su Retrock Vintage Shop, Jajcica, Háda.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori