Embroidery journaling je hobi koji spaja pisanje dnevnika i vezenje. Istražili smo sve o ovom trendu
Embroidery journaling je hobi koji spaja pisanje dnevnika i vezenje. Istražili smo sve o ovom trendu

Embroidery journaling je hobi koji spaja pisanje dnevnika i vezenje. Istražili smo sve o ovom trendu

U današnjem ubrzanom svijetu gdje smo često zarobljeni u svakodnevnim obavezama, potraga za unutarnjim mirom postaje sve važnija. Jedan od načina da se povežete sa sobom i istražite svoje unutarnje svjetove je kroz tehniku zvanu “journaling”- praksu zapisivanja svojih misli, osjećaja, događaja i promišljanja u dnevniku ili nekom drugom načinu zapisivanja. No journaling možete raditi i na drugačije načine, a jedan od novijih trendova na internetu je i pisanje dnevnika, odnosno journaling vezenjem. Ono vješto spaja klasične tehnike vođenja dnevnika s umjetničkim izrazom vezenja, stvarajući jedinstven i osoban način izražavanja.

Embroidery journaling za oslobađanje stresa

Journaling u posljednjih nekoliko godina doživljava svojevrsni boom, a većina nas se upravo na ovakav način voli kreativno izražavati. Art journaling ili pisanje umjetničkih dnevnika posebno je popularno u zadnje vrijeme, a o ovom trendu smo već pisali u članku Art journaling novi je trend – naučite ga uz ovu umjetnicu. Danas ćemo se fokusirati na novi oblik izražavanja, a to je embroidery journaling koji se manifestira kroz vezenje.

Vezenje

Vezenje je umjetnički izraz koji uključuje ukrašavanje tkanine s pomoću igle i niti. Često se koristi za stvaranje ukrasnih uzoraka, slika ili poruka na tkanini.Vezenje može imati opuštajući učinak, poticati kreativnost i omogućiti izražavanje umjetničkog stvaralaštva. Kada iskombinirate ova dva elementa možete razmisliti o stvaranju posebnog dnevnika ili bilježnice koju ćete ukrasiti vezenim uzorcima, sličicama ili porukama. Ovo može postati poseban način izražavanja, osobnog stvaralaštva i čuvanja posebnih trenutaka. Također, vezenje može imati terapeutski učinak, smanjujući stres i potičući mentalnu dobrobit.

Journaling vezenjem

Journaling vezenjem omogućuje vam da stvorite prostor gdje možete istraživati svoje misli, osjećaje i snove na kreativan način. Kombinirajući pisanje s vezenjem, otvarate vrata unutarnjem svijetu i omogućavate mu da se izrazi kroz boje, oblike i teksture. Počnite s tradicionalnim journalingom. Započnite pisati o svojim mislima, osjećajima i događajima u svom životu. Kada završite s pisanjem, prenesite svoje misli na tkaninu.

Iamemilyjune Instagram profil

Koristite iglu i konac da stvorite uzorke, oblike ili riječi koje odražavaju ono o čemu ste pisali. Ovaj korak omogućuje vam da izrazite svoje unutarnje doživljaje kroz umjetnički izraz. Pokušajte uvrstiti svoje svakodnevne iskustva u vaš journaling vezenjem. Možda će to biti sjećanja s putovanja, posebni trenuci s obitelji ili jednostavno promatranje prirode oko vas. Neka vas inspirira Instagram profil iamemilyjune koja ima sjajne savjete kako početi.

Učitati još
Zatvori