Kako ostvariti novogodišnje odluke? Pošaljite pismo sebi u budućnost
Kako ostvariti novogodišnje odluke? Pošaljite pismo sebi u budućnost

Kako ostvariti novogodišnje odluke?
Pošaljite pismo sebi u budućnost

Čari interneta ne prestaju nas iznenađivati. Stvari koje su se donedavno činile elementima scenografije filma Back to the Future svakim danom postaju dio stvarnosti. Tako je postalo moguće poslati i samom/oj sebi pismo – obraćajući se sebi iz budućnosti, a sve zahvaljujući web stranici FutureMe.

O čemu se točno radi?

Write a letter to the future

Premisa stranice je krajnje jednostavna: write a letter to the future je poruka koja stoji u uzglavlju stranice, a to je upravo ono što FutureMe obećava i pruža. Dovoljno je da pristupite stranici, “uzmete papir” – i ovom slučaju, otvorite prozor pretraživača te s pozdravom Dear FutureMe koji vam je već dan, napišete pismo. Stranica funkcionira tako da, kada završite s pisanjem, možete zakazati vrijeme u koje želite da vam “koverta”, u ovom slučaju elektronska, stigne na odbranu email adresu.

Tako možete odabrati bilo koji trenutak kada biste željeli da vam dospije pismo – bilo kroz mjesec dana ili ono što je nas privuklo ovoj stranici, kroz nekoliko godina – jednu, tri, deset ili više.

Ako niste netko tko redovno unosi dnevničke zapise, ovo može biti sjajna prilika da zabilježite životni trenutak u kojem se nalazite ili zabilježite želje koje imate za predstojeći period, a onda pričekate pismo nekoliko godina i prisjetite se onoga o čemu ste maštali, sanjali i strepili ranije. Ukoliko ste skloni introspekciji, ovo može biti zanimljiv podsjetnik koji će vam pokazati koliko ste se promijenili (nadamo se) i napredovali u određenom vremenskom periodu. Činjenica da ćete vjerojatno do trenutka kada ste programirali dospijeće pisma zaboraviti na isto, znači da će prošla verzija vas doći neočekivano, pa taj susret prošlog i budućeg, odnosno tadašnjeg sebe može biti poticajan za razmišljanje.

Dear FutureMe

Ukoliko niste sigurni odakle biste počeli ili kako biste sastavili ovakvo pismo, na stranici možete pronaći neke od zapisa drugih korisnika koji su ih pristali podijeliti s ostatkom svijeta. Vi, naravno, to ne morate učiniti sa svojim pismom – ono je privatno, osim ako ne odlučite suprotno, a opcija za to je jasno naznačena na stranici. Ipak, pravila za pisanje vaše verzije ovog pisma ne postoje. Slobodni ste budućoj/em sebi napisati što god poželite, a FutureMe (odnosno budući vi) će vas naći kada za to dođe vrijeme.

Foto: Instagram / Screenshot

Učitati još
Zatvori