This dress again izazov – ova žena kombinirala je jednu haljinu na 100 načina

This dress again izazov – ova žena kombinirala je jednu haljinu na 100 načina

Kako iskoristiti izolaciju ili jednostavno mnogo više dana provedenih u udobnosti vlastitog doma?

Jednu fora ideju dala nam je Sarah Robbins-Cole iz Bostona, koja je neobičnu 2020. godinu odlučila iskoristiti za doista zabavan i nadasve kreativan modni izazov.

100 Day Dress Challenge

16. rujna prošle godine priključila se projektu 100 Day Dress Challenge kojeg je inicirao modni brend Wool&. Pravilo je bilo vrlo jednostavno, no neki će reći i izazovno: nositi jedno te istu haljinu 100 dana zaredom.

Cilj je bio pokazati javnosti kako nije potrebno imati ormare pretrpane odjećom da bi se napravila kreativna kombinacija, niti je za istu potrebno stalno nabavljati novu robu i pritom se rješavati one stare te tako stvarati tekstilni otpad.

Mala crna haljina koja ide uz sve

Sarah Robbins-Cole za ovaj je izazov odabrala crnu haljinu Rowena, napravljenu od održivo prikupljene merino vune, a motiv joj je bio živjeti neko vrijeme bez brze mode i na taj način doprinijeti zaštiti okoliša. Haljinu je nosila na posao, u šetnje, pa čak i na nekoliko druženja, a najveća čar ovog izazova je bila svaki ju dan drugačije kombinirati. U 100 dana tako je dobila 100 različitih kombinacija, s jednom jedinom haljinom u glavnoj ulozi, koju je po pravilima natječaja bilo dozvoljeno prati i sušiti preko noći. Kakve je sve kombinacije osmislila, pogledati možete u nastavku.

Ovaj izazov, naposljetku, bio joj je korak unaprijed za druge ciljeve: “100 Day Dress Challenge potaknuo me na to da ne kupujem novu odjeću i modne dodatke u periodu između 1. siječnja ove i 1. siječnja iduće godine. Shvatila sam da, u svojim godinama, imam dovoljno odjeće za sve prilike, pa ako će mi trebati čak i balska haljina, znam da ću je pronaći u vlastitoj garderobi.”

Učitati još
Zatvori