Modna izdanja s crvenog tepiha SAG nagrada s kojih je bilo teško skrenuti pogled
Modna izdanja s crvenog tepiha SAG nagrada s kojih je bilo teško skrenuti pogled

Modna izdanja s crvenog tepiha SAG nagrada s kojih je bilo teško skrenuti pogled

Trideseto izdanje SAG nagrada održano je sinoć, 24. veljače u Los Angelesu. Riječ je o nagradama koje dodjeljuje Ceh filmskih glumaca, a kojima se odaje počast najboljim ostvarenjima u filmskim i televizijskim izvedbama za 2023. godinu.

Bila je to večer u kojoj je žetvu nagrada nastavio film Oppenheimer, kao i serije The Bear i Succession, čije su glumačke ekipe proglašene najboljima. Detaljna lista dobitnika čeka vas na linku, a mi se ovoga puta osvrćemo na pet zanimljivih izdanja s crvenog tepiha.

Margot Robbie
Margot Robbie
Ali Wong
Ali Wong

Opis situacije: Dramatično

Margot Robbie i ovoga je puta osvanula u kreaciji koja podsjeća na komad koji je posudila iz Barbinog ormara. Riječ je o Schiaparelli Couture mini haljini s naglašenim voluminoznim jarko ružičastim detaljem na ramenima koji se pretvara u dramatičan šlep. Doista, kreacija koju je teško ne primijetiti.

Ipak, najdramatičnija haljina zasigurno je ona u kojoj se pojavila Ali Wong, dobitnica nagrade za najbolju glumicu u miniseriji. Dvodijelna kreacija Iris Van Herpen Couture bila je pravi mamac za poglede.

Anne Hathaway
Anne Hathaway

It’s not just blue

Poseban trenutak ovogodišnje SAG nagrade bio je okupljanje glavne postave filma Vrag nosi Pradu. Mini reunion Meryl Streep, Emily Blunt i Anne Hathaway, koje su se zajedno pojavile u prezenterskoj ulozi, možete pogledati u nastavku, no prije toga ćemo se osvrnuti na modno izdanje mlađe asistentice Mirande Priestly.

Za ovu priliku Anne Hathaway je odjenula arhivsku Versace haljinu, što je bio i svojevrstan obol njezinom liku Andy Sachs te danas legendarnoj sceni u kojoj se raspravlja o značaju plave boje.

Something old, something new

Glumica Brie Larson također je za dodjelu odabrala modnu kuću Versace. A iza dvodijelnog kompleta stoji zanimljiva priča. Naime, nastao je prema sličnom komadu koji je manekenka Claudia Schiffer 1994. godine nosila u editorijalu za Vogue, a koji je glumica poželjela nositi u ružičastoj boji.

Za kraj, istaknut ćemo i glumicu Carey Mulligan koja je zasjala, doslovno i preneseno, u zlatnoj haljini Armani Privé. Moramo priznati kako je ovu sezonu nagrada Carey, sukladno filmu koji predstavlja, pokazala neka maestralna modna izdanja – ovo je zasigurno jedno takvo.

Brie Larson
Brie Larson
Carey Mulligan
Carey Mulligan

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori