Dodijeljene su SAG nagrade, večer su obilježila iznenađenja u glumačkim kategorijama
Dodijeljene su SAG nagrade, večer su obilježila iznenađenja u glumačkim kategorijama

Dodijeljene su SAG nagrade, večer su obilježila iznenađenja u glumačkim kategorijama

U Los Angelesu su 24. veljače održane SAG nagrade, odnosno dodjela nagrada Ceha filmskih glumaca, kojom se odaje počast najboljim ostvarenjima u filmskim i televizijskim izvedbama za 2023. godinu. Trideseto izdanje nagrada bilo je posebno po tome što je po prvi puta ceremonija prenošena uživo na Netflixu.

Kada su glavne nagrade u pitanju iznenađenja nije bilo. Najboljom ekipom filma proglašena je ona iz hita Oppenheimer, dok su istovjetne nagrade u televizijskim kategorijama osvojile glumačke ekipe serija The Bear i Succession.

Iznenađenja večeri bila su rezervirana za glumačke kategorije. Budući da se SAG nagrade smatraju najvjernijim pokazateljem tko bi mogao osvojiti najprestižniji zlatni kipić, čini se kako će on izbjeći glumici Emmi Stone, jer je pobjedu na sinoćnjoj dodjeli u kategoriji najbolje glumice ostvarila Lily Gladstone.

S druge strane, možemo reći kako Oscara u džepu već imaju Cillian Murphy, nagrađen za najboljeg glavnog glumca, Robert Downey Jr., nagrađen za najboljeg sporednog glumca i Da’Vine Joy Randolph, nagrađena za najbolju sporednu glumicu.

Lily Gladstone, SAG nagrada
Lily Gladstone

Napokon nagrada za Pedra Pascala

U televizijskim kategorijama, najboljim glumcima u serijama s ograničenim trajanjem proglašeni su Steven Yeun i Ali Wong za svoj angažman u miniseriji The Beef.

Glumačkim kategorijama vezanima uz humoristična televizijska ostvarenja i dalje suvereno vlada postava serije The BearJeremy Allen White i Ayo Edebiri i ovoga su puta proglašeni najboljima.

Za drugo iznenađenje večeri pobrinuo se Pedro Pascal. Upravo je njemu uručena nagrada za najboljeg dramskog glumca, koje su na prošlim dodjelama mahom odlazile u ruke glumaca iz serije Succession. Najboljom ženskom dramskom izvedbom okarakterizirana je ona Elizabeth Debicki u seriji The Crown.

Jeremy Allen White, Pedro Pascal i Ayo Edebiri
Jeremy Allen White, Pedro Pascal i Ayo Edebiri

Posebne SAG nagrade

Tijekom SAG nagrada proglašeni su i najbolji kaskaderski timovi. U svijetu filma nagrada je otišla u ruke ekipe koja je radila na filmu Mission: Impossible — Dead Reckoning, Part One. Najbolja izvedba ansambla kaskadera na televiziji proglašena je onom na seriji The Last of Us.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je pjevačici i glumici Barbari Streisand.

PS: Društvene mreže oduševio je pobjednički govor, nagradom vidno iznenađenog Pedra Pascala. Isti vas čeka u nastavku:

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori